Kaçışın sonu bariyer: Kahta'da şüpheli araç kaza yaptı, iki kişi gözaltında
Kaçışın sonu bariyer: Kahta'da şüpheli araç kaza yaptı, iki kişi gözaltında
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Kahta-Diyarbakır kara yolunun yeni kavşak mevkiinde meydana gelen olayda, polis ekiplerinin "Dur" ihtarına uymayan bir araç kaçış sırasında kaza yaptı. Olay, ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede gerçekleşti ve araç farklı araçlara çarparak yol bölümüne yerleştirilen demir bariyerlere saplandı.
Kaza ve yakalama:
Kaza sonrası araçtan inip kaçmaya çalışan 2 şüpheli bulundu. Polis ekipleri, aracın yakınında kaçmaya çalışan şüphelilerden birini yakaladı. Diğer şüpheli ise araziye doğru kaçtı ve bölgedeki çalılık alanlarda iz sürüldü.
Arama ve sağlık müdahalesi:
Arazide başlatılan arama çalışması sonucunda kaçan şüpheli çalılıkların içinde bulundu ve kaçış sırasında düşerek yaralandığı tespit edildi. Yaralı şüpheliye olay yerine çağrılan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı ve sedyeyle ambulansa taşındı.
Soruşturma:
Yakalanan şüphelilerin uyuşturucu ve silah ticaretiyle bağlantıları olup olmadığına ilişkin çalışmaların sürdüğü, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
KAÇIŞI SIRASINDA ARAZİDE DÜŞEREK YARALANAN ŞÜPHELİ, OLAY YERİNE ÇAĞRILAN SAĞLIK EKİPLERİNİN İLK MÜDAHALESİNİN ARDINDAN SEDYEYLE AMBULANSA TAŞINDI.