Kahta'da yaz spor okulları çocuklara disiplin ve eğlence sunuyor
Kahta Belediyesi ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ortak çalışması
Adıyaman’ın Kahta Belediyesi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen yaz spor okulları, bu yıl da yoğun katılımla devam ediyor. Program kapsamında çocuklar hem oyun ve antrenmanlarla vakit geçiriyor hem de fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan eğitimler alıyor.
Katılımcı yaş grubuna yönelik çalışmalar:
Yaz spor okullarına 2012-2020 doğumlu çocuklar katılıyor. Yaş gruplarına uygun planlanan etkinliklerde temel motor beceriler, takım oyunları ve eğlenceli spor etkinlikleri ön plana çıkarılıyor. Uygulamalı eğitimler sayesinde çocuklar sporun kurallarını öğrenirken özgüvenlerini de geliştiriyor.
Eğitim hedefleri ve antrenörlerin rolü:
Kahta Belediyespor antrenörleri, çocuklarla birebir ilgilenerek gelişimlerini yakından takip ediyor. Antrenörler, teknik beceri kazandırmanın yanı sıra spor kültürünü benimsetmeye, disiplin ve paylaşma bilincini aşılamaya odaklanıyor. Program, geleceğin sporcularını yetiştirme hedefiyle özveriyle yürütülüyor.
Yaz spor okulları çocuklara sadece fiziksel aktivite olanağı sunmuyor; aynı zamanda teknolojiye fazla bağlılıktan uzaklaştırıp sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemelerine yardımcı oluyor. Takım çalışması, paylaşma ve sorumluluk bilinci gibi sosyal kazanımlar da programın önemli sonuçları arasında yer alıyor.
Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ise çocukların ve gençlerin öncelikleri olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim en kıymetli hazinemiz, geleceğimizin teminatıdır. Onların sağlıklı, başarılı ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesi için eğitimden spora, kültürden sanata kadar her alanda destek olmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Başkan Hallaç, yaz spor okullarının çocuklara kaliteli vakit ve sporla iç içe büyüme fırsatı sunduğunu belirterek, bu çalışmaların Kahta'nın geleceğine yatırım niteliğinde olduğunu dile getirdi. Program, aileler tarafından da olumlu karşılanırken katılımcı sayısının artması bekleniyor.
ADIYAMAN’IN KAHTA BELEDİYESİ İLE GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE DÜZENLENEN YAZ SPOR OKULLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR.