Ana Sayfa

Kaldırımları yayalara bıraktı: Osmangazi zabıta işgalcilere müdahale etti

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~1 dk Editör: Aslı Han
Paylaş
Osmangazi zabıta ekipleri, İntizam Mahallesi başta olmak üzere kaldırımları işgal eden ürünleri topladı; kurallara uymayan işletmelere ceza uygulandı.

denetimler devam ediyor:

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kaldırımların işgal edilmesini önlemek amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, vatandaşların kaldırımları güvenli ve rahat bir şekilde kullanabilmesi için gelen şikâyetleri titizlikle değerlendiriyor ve rutin kontroller gerçekleştiriyor.

İntizam Mahallesi'ndeki son denetim:

Yapılan son uygulamada, özellikle İntizam Mahallesinde daha önce uyarılan ve idari yaptırım uygulanan bazı işletmelerin kaldırım işgali sürdürdüğü tespit edildi. Yayaların geçişini engelleyen masa, tezgâh ve diğer ürünler ekipler tarafından tek tek kaldırılırken, işgale devam eden işletmelere müdahale edildi.

yasal çerçeve ve uygulanan yaptırımlar:

Mevzuata aykırı hareket eden işletmelere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde 38. maddesinin birinci fıkrası gereğince işlem yapıldı. Belediye yetkilileri, hem yaya güvenliğini hem de kent düzenini korumak amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Osmangazi Belediyesi, kaldırım işgallerinin önüne geçmek için uyarılar ve idari yaptırımların yanı sıra sürekli denetim politikasını sürdüreceklerini bildirdi.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, İLÇE GENELİNDE KALDIRIMLARIN İŞGAL EDİLMESİNİ ÖNLEMEK AMACIYLA DENETİMLERİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR. SON GERÇEKLEŞTİRİLEN DENETİMLERDE KALDIRIMLARI İŞGAL EDEN ÜRÜNLER TOPLATILIRKEN, KURALLARA UYMAYAN İŞLETMELERE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI.

Aslı Han — Çevre & Ekoloji Editörü
Editör: Aslı Han