Ana Sayfa

Kamuya atanan engelli memur sayısı 2002'den bu yana 15 kat arttı

Giriş: Okuma: ~2 dk Editör: Ahmet Yılmaz
Paylaş
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adil Çalışkan, Tokat'taki seminerde Haziran 2026 itibarıyla kamuda görev yapan engelli memur sayısının 83 bin 104'e yükseldiğini açıkladı.

Kamuya atanan engelli memur sayısı 2002'den bu yana 15 kat arttı

Tokat'ta Yağıbasan Medresesi'nde düzenlenen Engellilik alanında farkındalık seminerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adil Çalışkan, Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Tokat Valisi Abdullah Köklü, Belediye Başkan Vekili Fuat İşeri, il protokolü ile engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Mesajlar ve vurgu:

Seminerde konuşan Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, etkinliği Türkiye'nin olmasını beklediği dayanışma ve birlikte yaşam örneği olarak nitelendirdi. Ayva, toplumsal birlik mesajı vererek engellilik konusunda farkındalık ve karşılıklı destek çağrısında bulundu.

Hizmetler, kapasite ve sayılar:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adil Çalışkan, engelli bireylere yönelik hizmetlerin ihtiyaçlara göre çeşitlendirildiğini belirtti. Çalışkan, Evde Bakım Hizmetleri kapsamında Haziran 2026 itibarıyla 516 bin engelli bireye evde bakım desteği sağlandığını, gündüzlü bakım ve Aile Danışma Merkezlerinde ise 148 merkezde binlerce vatandaşın desteklendiğini açıkladı. Bakanlığa bağlı 108 engelli bakım ve rehabilitasyon merkezinde 6 bin 705 engelli bireye, 345 özel bakım merkezinde ise 36 bin 315 engelli bireye yatılı bakım hizmeti verildiği bildirildi.

Çalışkan ayrıca kamuda engelli istihdamının artışına dikkat çekti; iki yılda bir düzenlenen merkezi sınav uygulamasının etkisiyle 2002 yılında 5 bin 777 olan engelli memur sayısının Haziran 2026 itibarıyla yaklaşık 15 kat artışla 83 bin 104 seviyesine ulaştığını ifade etti. Sunulan hizmetlerin hedefinin engelli bireylerin kendi evlerinde ve sosyal çevrelerinde sürdürülebilir bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak ve yaşam kalitelerini yükseltmek olduğu vurgulandı.

Seminer, sunumlar ve katılımcı görüş alışverişleriyle devam ederek hizmetlerin yaygınlaştırılması ve toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik adımların tartışılmasına olanak sağladı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKAN YARDIMCISI ADİL ÇALIŞKAN SEMİNERDE KONUŞMA YAPTI.

Ahmet Yılmaz — Politika Editörü
Editör: Ahmet Yılmaz