Kapaklı'ya sanayi desteğiyle 115 yataklı devlet hastanesi kazandırıldı
ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi hizmete açıldı
Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından yaptırılan 115 yataklı ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi törenle açıldı. Açılışa Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yanı sıra ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Tekirdağ Valisi Recep Soytürk katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, hastanenin tanıtım filmi izlendi.
bölgesel erişim ve kapasite:
Hastane, yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek şekilde planlandı. Kapaklı ve çevresindeki sağlık hizmetlerine erişimi güçlendirmesi hedeflenen bu yatırım, tedavi üniteleriyle bölge halkına nitelikli sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyor. Açılış konuşmalarında yerel yöneticiler ve OSB temsilcileri, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
sağlık ve sanayi iş birliği:
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuşmasında bu tür kamu-özel iş birliklerinin önemine vurgu yaparak yatırımın sanayicilerin şehirlerine katkı sağlama anlayışının bir örneği olduğunu belirtti. Kacır, sağlık endüstrisinde son dönemde verilen desteklere dikkat çekti ve son bir yılda sağlık endüstrisinde 102 yatırıma teşvik belgesi düzenlendiğini, 64 milyar lira yatırımın harekete geçirildiğini söyledi.
Kacır ayrıca Tekirdağ özelinde OSB sayısının son 23 yılda 4'ten 14'e çıktığını, OSB alanlarının büyüklüğünün 1.600 hektardan 5.600 hektara yükseltildiğini ve OSB'lerde 135 bin ilave istihdam oluşturulduğunu ifade etti. Yeni teşvik sistemi kapsamında Tekirdağ yatırımlarına sağlanan destekler, işveren payı teşvikleri, kredi limitleri ve KDV/gümrük muafiyetleri gibi unsurlar ayrıntılı şekilde aktarıldı.
pandemi deneyimi ve yerli üretim:
Kacır, pandemi döneminde Türkiye’nin sağlık altyapısı ve yerli üretim kapasitesi sayesinde hızlı yanıt verdiğini kaydetti. Baykar, Arçelik ve ASELSAN destekleriyle geliştirilen yerli solunum cihazının Biosis tarafından 14 günde seri üretime geçirildiğini hatırlattı ve milli teknoloji anlayışının sağlık endüstrisinde kritik rol oynadığını vurguladı.
şehir hastaneleri ve gelecek planları:
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, konuşmasında sağlık hizmetlerinin standardının yükseldiğini belirterek, Türkiye’de 271 bin hasta yatağı bulunduğunu ve bu yatakların 184 bin