Ana Sayfa

Karabük'ten Samsun'a giderken hayatını kaybeden bisikletlinin çarpıp kaçan sürücüsü tutuklandı

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Murat Öztürk
Paylaş
Kastamonu'nun Araç ilçesinde 7 Ağustos'ta Karabük'ten Samsun'a bisikletle yola çıkan Eren Köse'ye çarpıp kaçan sürücü K.A., yakalanıp tutuklandı.

Kaza ve ilk müdahale:

Olay, 7 Ağustos Cumartesi sabahı Karabük-Kastamonu kara yolu Yeşilova köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Karabük'ten bisikletiyle Samsun'a giden 38 yaşındaki Eren Köse'ye bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle Köse, demir bariyerleri aşarak şarampoldeki bir ağacın altına savruldu.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Eren Köse'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısı ile olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından cenaze, otopsi için Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yakalanma ve adli süreç:

Kaza yerinden kaçan otomobilin sürücüsü, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Taşköprü ilçesi, Kastamonu-Sinop kara yolu üzerinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli K.A., karakoldaki işlemlerinin ardından Araç Adliyesi'ne sevk edildi.

Mahkemece sorgulanan K.A. hakkında tutuklama kararı verildi. Olayla ilgili soruşturma, savcılık ve jandarma birimleri tarafından sürdürülüyor.

Vefat ve tören:

Çarpışma sonucu yaşamını yitiren Eren Köse'nin, Karabük'teki Kardemir Çelik Fabrikası'nda teknisyen olarak çalıştığı öğrenildi. Köse'nin cenazesi, Kırıkkale Merkez Nur Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Olay, bölgedeki ulaşım ve trafikte yaşanan riskleri bir kez daha gündeme getirirken, kaçma olayı ve ardından gelen yakalama-adli süreç, kolluk kuvvetlerinin olaylara müdahalesinin detaylarını ortaya koydu.

EREN KÖSE HAYATINI KAYBETTİ.

Murat Öztürk — Asayiş Editörü
Editör: Murat Öztürk