Kayseri'de âşıklar şöleni: Türk dünyasının saz ve sözü Kayseri'de buluşuyor
Kayseri'de âşıklar şöleni: Türk dünyasının saz ve sözü Kayseri'de buluşuyor
Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Âşıklar Şöleni, Türk halk kültürünün önemli taşıyıcılarından olan âşıklık geleneğini ulusal ve uluslararası katılımla Kayseri'ye taşıyor. Etkinlik, 29 Ağustos Cumartesi günü saat 19.30'da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Küçük Etkinlik Alanı'nda izleyicilerle buluşacak.
şölen programı ve katılımcılar:
Program, Türkiye'nin farklı illerinden gelen âşıkların yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan'dan gelen sanatçıları aynı sahnede buluşturacak. Yerli katılımcılar arasında Âşık Kul Nuri (Gümüşhane), Âşık Ahmet Poyrazoğlu (Van), Âşık Orhan Üstündağ (Ardahan), Âşık Rahim Sağlam (Erzurum), Âşık Selahaddin Kazanoğlu (Antalya), Âşık Beyzade Arslan (Ankara), Âşık Abdullah Gizlice (Osmaniye), Âşık Osman Akçay (Adana), Ozan Ahmet Şahballı (Kahramanmaraş) ve Yağız Ozan (Konya) yer alacak.
Uluslararası temsilciler arasında Nargile Mehtiyeva (Azerbaycan), Tumar Nurakova (Kırgızistan) ve Malika Aldamzharova (Kazakistan) sahne alacak. Kayseri'nin âşıklık geleneğini yansıtan isimler de programda yer alacak; bunlar arasında Âşık Gulfani, Halil Daylak, Ozan Köroğlu, Âşık Cefai, Âşık Çapanoğlu, Âşık Fırgati ve Âşık Mahrumi bulunuyor.
kültürel miras ve gelecek hedefleri:
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki belediye, şehirdeki tarihî ve kültürel mirası korumak ve geleneksel sanatları yaşatmak için çalışmalarını sürdürüyor. 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kayseri unvanının taşıdığı anlam doğrultusunda düzenlenen bu şölen, saz-söz geleneğinin sürdürülmesine ve halk şiirinin sonraki kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.
Etkinlik, sözlü kültürün ve halk şiirinin canlı tutulması açısından önemli bir buluşma alanı sunuyor. Kayseri'nin kültür ve sanat alanındaki birikimi, farklı coğrafyalardan gelen âşıklarla aynı sahnede görünür hale gelecek ve kentin kültürel kimliğinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımına hizmet edecek.
5. Uluslararası Âşıklar Şöleni, Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde; Melikgazi Belediyesi, Kocasinan Belediyesi, Talas Belediyesi, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği'nin destekleriyle gerçekleştirilecek. Tüm vatandaşlar 29 Ağustos Cumartesi günü saat 19.30'da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Küçük Etkinlik Alanı'na davetli.
5. ULUSLARARASI ÂŞIKLAR ŞÖLENİ, KAYSERİ VALİLİĞİ VE KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE, FARKLI ŞEHİR VE ÜLKELERDEN ÂŞIKLARIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK. 2027 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ KAYSERİ’NİN KÜLTÜREL BİRİKİMİNİ ULUSAL VE ULUSLARARASI ÖLÇEKTE YANSITAN ŞÖLEN, 29 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 19.30’DA RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ KÜÇÜK ETKİNLİK ALANI’NDA VATANDAŞLARLA BULUŞACAK.