Kayseri'de nostalji rüzgârı: 38 gün sürecek Fuar38 kapılarını açtı
Fuar38'in açılışı ve ilk gece:
Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenen Fuar38, Kadir Has Fuar Parkı'nda yoğun katılımla başladı. 38 gün boyunca sürecek organizasyonun açılış gecesinde, nostalji müziğinin güçlü isimlerinden Muazzez Ersoy sahne alarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Açılış günü park girişinde kurulan oyun alanları ve aile yaşam alanları özellikle çocuklu ailelerin ilgi odağı oldu.
Etkinlik alanında oluşturulan nostalji bölümleri, sahne gösterileri ve sosyal aktiviteler ziyaretçilere hem eğlence hem de geçmişe dönük bir kültür yolculuğu sunuyor. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar açılışta yaptığı konuşmada, şehrin hafızasını canlandırma hedefini vurgulayarak bu tür organizasyonların önemine dikkat çekti ve katılımcılara teşekkür etti. Konuşmasının ardından başkan, konsere katılanlarla öz çekim yaptı.
Program ve öne çıkan isimler:
Fuar38 boyunca farklı türlerde konserler ve sürpriz sahne performansları düzenlenecek. Açılışta sahne alan Muazzez Ersoy'un ardından programda şu isimler yer alacak: Sefa Doğanay Gazinosu (8 Ağustos), Coşkun Sabah (15 Ağustos), İsmail Altunsaray (22 Ağustos), Hakkı Bulut (26 Ağustos), Hatay Medeniyetler Korosu (30 Ağustos) ve Kubat (4 Eylül). Ayrıca Kayseri'nin sevilen yerel sanatçılarının sahne alacağı sürpriz performanslar da ziyaretçilere sunulacak.
Etkinlik çeşitliliği ve hedef kitle:
Fuar38, yalnızca konserlerle sınırlı kalmayıp çocuk etkinlikleri, sahne gösterileri, kültürel aktiviteler ve aile yaşam alanları ile her yaştan ziyaretçiye hitap edecek şekilde kurgulandı. Organizasyon, Kayseri'nin geleneksel fuar geleneğini modern bir anlayışla yeniden canlandırmayı amaçlıyor. Açılışta ortaya çıkan yoğun katılım, belediye yetkililerinin beklentilerini doğruladı; etkinlik alanında on binlerce hemşehrinin bir araya gelmesi, projenin yerel hafızada ses getireceğinin işareti olarak değerlendirildi.
Fuar38, 10 Temmuz - 10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen geleneksel fuar anılarını hatırlatmayı ve 70'ler ile 80'lerin şehir kültürünü yeniden yaşatmayı hedefleyen bir program dizisiyle etkinlik takvimini sürdürecek. Ziyaretçiler konserlerin yanı sıra nostalji alanları, eğlence faaliyetleri ve sosyal etkinliklerle keyifli vakit geçirme imkânı bulacak.
KAYSERİ'NİN YILLARDIR ÖZLEM DUYDUĞU FUAR KÜLTÜRÜNÜ DOYASIYA YAŞAYACAĞI, FUAR38 ORGANİZASYONU KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR'IN YAPTIĞI AÇILIŞ KONUŞMASI VE MUAZZEZ ERSOY KONSERİYLE BAŞLADI.