Kırsalda konfor artışı: İnegöl'ün altı mahallesinde yol çalışması
Ulaşımda konfor hedefi
Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ilçesinin kırsal mahallerinde ulaşım standardını yükseltmek amacıyla yaklaşık 18 kilometrelik güzergahta sathi kaplama çalışması başlattı. Proje, Başkan Şahin Biba yönetiminde ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülüyor.
Büyükşehir ekipleri, başlatılan ulaşım seferberliği kapsamında il genelinde hareketliliği artırdı; ekipler 17 ilçede çalışmalar gerçekleştiriyor. Temmuz ayında toplam 25 kilometreyi aşkın sıcak asfalt ve 113 kilometreyi geçen sathi kaplama yapıldı, yılın yedinci ayında ise 4,3 kilometre yeni imar yolu vatandaşların hizmetine sunuldu.
Çalışmanın kapsamı
İnegöl'ün kırsalında yürütülen sathi kaplama, altı mahallede çeşitli kesimleri kapsıyor. Güzergahlar arasında Cerrah ile Paşaören arasındaki 3,3 kilometrelik bölüm, Paşaören bağlantı yolundaki 2 kilometrelik kesim ve Paşaören ile Süle arasındaki 1,4 kilometrelik güzergah bulunuyor.
Ayrıca Süle ile Turgutalp arasındaki 3,7 kilometrelik yol, Turgutalp ile Fevziye-Elmaçayır Mahallesi girişi arasındaki 2 kilometrelik bölüm ve Elmaçayır Mahallesi girişi ile mezarlık çevre yolundaki 1,4 kilometrelik kesim çalışmalar arasında yer alıyor. Fevziye Köyü girişinden çevre yolu bağlantısına kadar olan 3,3 kilometrelik güzergah ile Fevziye Mezarlık Yolu'ndaki 300 metrelik bölüm de sathi kaplama ile yenileniyor.
Yerel değerlendirme
Çalışmalar, bölge sakinleri tarafından olumlu karşılandı. Fevziye Mahallesi Muhtarı Lütfi Aydın ile Paşaören Mahallesi Muhtarı Yılmaz Sevim, uzun yıllardır beklenen yol yenileme çalışmalarının ulaşım konforunu artıracağını ve kırsal mahalleleri daha cazip hale getireceğini belirtti.
Muhtarlar, altı mahalleyi kapsayan çalışmanın sağladığı iyileşme için Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İNEGÖL İLÇESİNE BAĞLI KIRSAL MAHALLELERDE ULAŞIM KALİTESİNİ ARTIRMAK AMACIYLA YAKLAŞIK 18 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİYOR.