Ana Sayfa

Kitap, müzik ve doğa: Edremit fuarında dördüncü gün

Giriş: Okuma: ~3 dk Editör: Hazal Tunç
Paylaş
8. Edremit Kitap Fuarı'nda dördüncü gün; çocuk etkinlikleri, Nedim Gürsel, Ahmet Şimşirgil ve Buket Uzuner söyleşileri ile müzik dinletisi vardı.

fuarın dördüncü günü: çeşitlilik ve katılım

Balıkesir’in Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Edremit Kitap Fuarı, dördüncü gününde çocuk edebiyatından tarihe, doğadan müziğe uzanan zengin bir program sundu. Altınkum Fuar Alanı’nda gerçekleşen etkinliklerde minik okurlardan yetişkinlere kadar geniş bir izleyici kitlesi bir araya geldi.

çocuk atölyeleri ve yazar buluşmaları:

Günün ilk etkinliği, çocuk kitaplarına ayrılan özel bir oturumdu. Yazarlar Merve Başcumalı ve Özgür Özgülgün minik katılımcılarla buluşarak kitapların doğuşundan hikâye kurgusuna, hayal gücünün okuma alışkanlığı üzerindeki etkilerine kadar yaşanmış örneklerle anlattı. Anlatılan öykülerle çocuklar masal dünyasının kapılarını araladı ve fuar alanında neşeli görüntüler oluştu.

Söyleşinin ardından konuklara ve çocuklara plaketler takdim edildi; plaketleri Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer ile fuarın küçük temsilcileri Belinay ve Burak verdi.

yazar söyleşileri: kentler, tarihler ve doğa

Günün öne çıkan söyleşilerinden biri, usta yazar Nedim Gürsel'in "Yeryüzünde Bir Yolculuk" başlıklı oturumuydu. 40 yılı aşkın sanat yaşamında öyküden romana, denemeden gezi yazılarına uzanan eserleriyle tanınan Gürsel, edebiyatın izinde farklı coğrafyalara yaptığı yolculukları, Paris’e uzanan yaşam deneyimini ve yazarlık serüvenini okurlarıyla paylaştı. Söyleşinin ardından Gürsel’e plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci takdim etti.

tarih ve liderlik üzerine: Fatih perspektifi

Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise "Fatih ve Liderlik Sırları" temalı söyleşisinde Fatih Sultan Mehmet’in çocukluk ve gençlik yıllarından eğitimine, ilme ve ileri görüşlülüğüne kadar çok yönlü bir liderlik çözümlemesi sundu. Söyleşide liderliğin tarihsel kökenleri ve büyük hedeflere ulaşmadaki kararlılık vurgulandı. Prof. Dr. Şimşirgil’e plaketini Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş takdim etti.

doğa, kadın ve edebiyatın ortaklığı

Günün bir diğer dikkate değer oturumu, yazar Buket Uzuner'in "Ağaçlar yoksa insan ve edebiyat yok" başlıklı söyleşisiydi. Uzuner, doğayla kurduğumuz ilişkinin edebiyata ve toplumsal yaşama etkilerini, ağaçların ve tabiatın korunmasının gelecek kuşaklar için taşıdığı önemi vurguladı. Ayrıca kadınların toplumdaki yeri ve kadın yazarlara yönelik bakış açılarına dair değerlendirmelerde bulundu. Uzuner’e plaketler Belediye Meclis Üyeleri Güneş Durgut ve Mustafa Erçevik tarafından sunuldu.

müzik, teşekkürler ve çağrı

Günün sonunda sahne alan Celo Boluz, Anadolu ezgileriyle zenginleştirilmiş repertuarıyla dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Sanatçı, seslendirdiği türküler ve ezgilerle dinleyicileri kimi zaman hüzne, kimi zaman coşkuya ortak etti; gecenin sonunda plaketini Belediye Meclis Üyesi Mehmet Döğer sundu.

Ayrıca fuarın dördüncü gününde kitapları ve imza etkinlikleriyle görev alan Körfez Yazarlarına teşekkür edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Döğer, Mustafa Erçetin, Oktay Sümertaş ve Ertal Küçükaslan ile Körfez Yazarları Koordinatörü ve Edremit Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Hülya Budak, katkı sunan yazarlara kalem hediye ederek teşekkürlerini iletti.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, dördüncü günün ardından Altınkum Fuar Alanı’nda her yaştan kitapseverle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek fuarın devam eden etkinliklerine tüm kitapseverleri davet etti. Başkan Ertaş, fuarın atmosferinin konukların ve katılımcıların katkısıyla oluştuğunu vurguladı ve etkinliklerin sürmesini temenni etti.

BALIKESİR’İN EDREMİT BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 8. EDREMİT KİTAP FUARI, DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE ÇOCUK EDEBİYATINDAN TARİHE, DOĞADAN EDEBİYATA UZANAN BİRBİRİNDEN FARKLI SÖYLEŞİLERLE DEVAM ETTİ.

Hazal Tunç — Kültür Sanat Editörü
Editör: Hazal Tunç