Kocaeli sahillerinde düzen sağlanıyor: çadır ve ateşe izin yok
Kocaeli sahillerinde denetimler yoğunlaştı
Yaz sezonunun yoğunlaşmasıyla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahil şeritlerindeki kontrolleri sıklaştırdı. Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri koordineli devriyeler gerçekleştirerek vatandaşların güvenli ve huzurlu vakit geçirmesini hedefliyor.
plajlarda kontrol öncelikleri:
Denetimlerin odağında özellikle Mavi Bayraklı plajlar bulunuyor. Bu alanlarda çadır kurulmasına izin verilmiyor ve ekipler kurallara aykırı kullanımlara anında müdahale ediyor. Ayrıca izinsiz şezlong ve şemsiye kullanımı sıkı şekilde takip ediliyor; amaç, sahillerin tüm vatandaşlar tarafından eşit, rahat ve güvenli kullanılmasını sağlamaktır.
Devriyeler sırasında tespit edilen uygunsuzluklara yönelik gerekli idari işlemler uygulanırken, vatandaşlara plaj kullanım esasları hakkında da bilgilendirme yapılıyor. Ekipler, hem müdahale hem de önleyici bilgilendirme ile sorunun tekrarlanmasını engellemeye çalışıyor.
yeşil alanlarda ateş yakma yasağı:
Sahil boyunca yalnızca plajlar değil, yeşil alanlar da düzenli olarak denetleniyor. Özellikle mangal, semaver ve diğer yöntemlerle ateş yakılmasına izin verilmiyor; bu uygulama hem yangın riski hem de ortak kullanım alanlarının zarar görmesini önlemeye yönelik.
Beklenen yoğunluk ve sıcak hava göz önünde bulundurularak yapılan devriyelerde kurallara uyulup uyulmadığı kontrol ediliyor ve yasağa ilişkin uyarılar halka iletiliyor. Büyükşehir ekipleri, sahillerdeki düzenin korunması için denetimlerin yaz boyunca devam edeceğini bildiriyor.
KOCAELİ SAHİLLERİNDE YAZ YOĞUNLUĞUNUN ARTMASIYLA BİRLİKTE ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI.