Kocaelispor'da Keita'nın izinsiz ayrılığı gündemde: başkan Durul'dan 'aşk' iddiası ve hukuki uyarı
Kocaelispor başkanından Keita’nın izinsiz ayrılığına ilişkin açıklama
Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, 24 yaşındaki futbolcu Habib Ali Keita’nın takımdan izinsiz ayrılmasına dair düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Durul, ayrılığın arkasında bir aşk iddiası bulunduğunu aktardı ve kulübün atacağı adımlar konusunda bilgi verdi.
Keita'nın ayrılığının gerekçesi:
Başkan Durul, Keita’nın kampı terk etmesine ilişkin çıkan söylentilere dikkat çekerek, "Anlatılanlara göre orada bir kıza aşık olmuş, onun için gittiği söyleniyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca oyuncunun "Türkiye’de değil, yurt dışında bir takımda oynamak istediği" yönünde bilgiler olduğunu belirtti. Durul, menajerlerin tutumunun zaman zaman muğlaklaştığını; "menajerleri bazen telefonlara çıkıyor, bazen çıkmıyor" dedi.
Yönetimin elinde şu ana kadar kulübe ulaşan bir resmi transfer teklifi bulunmadığını, medyada bahsedilen "3-4 kulüpten transfer teklifi olduğu" iddialarının henüz doğrulanmadığını vurguladı.
Kulübün tavrı ve olası yaptırımlar:
Durul, kulübün hukuki işlem başlatacağını açıkladı fakat oyuncuya kısa bir süre tanındığını söyledi: "Biz Kocaelispor olarak gerekli hukuki işlemleri başlatacağız ancak kendisine biraz süre verdik." Başkan, Keita’nın geri dönmesi halinde kulübün menfaatleri doğrultusunda karar verileceğini belirtti.
Durul, olası dönüş senaryosunu şöyle özetledi: "Keita dönerse biz Kocaelispor Kulübü olarak kulübün faydasına olacak şeyleri düşünürüz. Gerekirse affederiz, problem değil. Gerekirse yeniden takıma katarız." Ancak bununla birlikte bir yaptırımın mutlaka uygulanacağı, yaptırımın ölçeğinin Keita’nın kulübe dönüşü ve tutumuna göre belirleneceği ifade edildi.
Başkan sözlerine, oyuncunun yaptığı hatayı kabul etmesi, özür dilemesi ve menajerler tarafından yönlendirildiğini belirtmesi halinde yeniden takıma katılmasının mümkün olacağını ekleyerek, "Fayda göreceksek affederiz ancak öyle ya da böyle mutlaka bir yaptırım da uygularız" şeklinde konuştu.
Toplantıda verilen mesaj net: Kocaelispor, oyuncunun izinsiz ayrılışına karşı hukuki haklarını kullanacak; ancak kulübün yararına olacak bir dönüş ve pişmanlık hali söz konusuysa taviz verilebileceğini açıkladı.
KOCAELİSPOR KULÜBÜ BAŞKANI RECEP DURUL