Köylü ve itfaiyenin eş zamanlı müdahalesiyle Bitlis'te örtü yangını kontrol altına alındı
Bitlis merkez kırsalında örtü yangını kontrol altına alındı:
Bitlis merkeze bağlı Değirmenaltı köyü kırsalında, hava sıcaklıklarının etkisiyle örtü yangını çıktı. Yangın, kısa sürede fark edilerek köylüler tarafından ilk müdahale yapıldı; ardından bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri söndürme ve soğutma çalışmalarına destek verdi.
ilk müdahale ve koordinasyon:
Köylülerin kendi imkânlarıyla yaptığı ilk müdahale, alevlerin çevreye yayılmasını önlemede belirleyici oldu. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri ile köylüler arasında kurulan koordinasyon sayesinde yangına yönelik müdahale hızlı ve etkin şekilde sürdürüldü.
hasar ve can kaybı:
Ekiplerin ve vatandaşların eşgüdümlü çalışması sonucunda yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 20 dönümlük alan zarar gördü; herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi.
BİTLİS MERKEZE BAĞLI DEĞİRMENALTI KÖYÜ YAMAÇLARINDA ÇIKAN ÖRTÜ YANGINI, KÖYLÜLER VE BİTLİS BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNİN YOĞUN ÇALIŞMASI SONUCU KONTROL ALTINA ALINDI.