Kumluca Yazır'daki Yangında Antalya Büyükşehir’den Hayvanlara Yerinde Müdahale
Kumluca Yazır'da yangından etkilenen hayvanlara yerinde müdahale
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca’nın Yazır Mahallesi’nde dün çıkan orman yangınının yaralarını sarmak amacıyla sahada yoğun bir çalışma yürütüyor. Ekipler, hem insanlara hem de hayvanlara yönelik acil müdahale ve hasar tespit faaliyetlerini sürdürüyor.
Yangında zarar gören ev ve hayvan sayısı
Yangında 10 ev zarar görürken, 50 ev tedbir amacıyla boşaltıldı. İnsanların yanı sıra bölgedeki hayvanlar da önemli ölçüde etkilendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yangının hemen ardından bölgeye intikal ederek müdahaleye başladı.
Hayvan ambulansı ve ilk müdahaleler
Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Yazır Mahallesi’nde yangından zarar gören hayvanların tedavisine başladı. Büyükşehir Belediyesi bölgeye hayvan ambulansı gönderirken, veteriner ekipler sahada hayvanlara ilk müdahaleyi gerçekleştiriyor. İlk müdahaleleri yapılan ve durumları ağır olan hayvanlar ise Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınacak.
Ekiplerin sahadaki çalışmaları
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Büyükşehir ekiplerinin Kumluca bölgesinde yaraları sarmak için çalışmalara başladığını belirterek, 'Öncelikle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için sosyal hizmet uzmanlarımız ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz sahada çalışma yapıyor. Yangından etkilenen hayvanlarımız için de bölgeye hayvan ambulansı gönderdik. Tüm ekiplerimizle vatandaşımızın yanındayız. Bu afetten de birlik ve beraberlik içerisinde çıkacağız' dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nden veteriner hekim Osman Samsunlu ise sahadaki çalışmaları anlattı: '2 araç ve bir adet hayvan ambulansıyla birlikte sahada çalışıyoruz. Yoğun dumana maruz kalan, vücutlarında yanık oluşan ve yangından etkilenmiş hayvanlara acil müdahaleyi yaptık. Yoğun sıcak ve dumandan etkilenen hayvanlara solunum desteği, besin ve sıvı takviyesi sağlandı. Bazı kedi ve köpeklerin göz muayenelerini ve oksijen tedavilerini yaptık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda gerekli desteği sağlıyoruz'.
Vatandaşların yaşadıkları ve sosyal destek
Yazır Mahallesi sakini Ahmet Aksoy, yangında hayvanlarının zarar gördüğünü belirterek, 'Yangın sırasında hayvanlarımı dumandan etkilenmemeleri için araçlarla başka noktalara taşıdık. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldular, hayvanlarımızı tedavi ettiler' dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı sosyologlar da yangın bölgesinde vatandaşları ziyaret ederek zarar tespitinde bulundu ve gerekli yardım süreçlerini başlattı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri ise sahada hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm ekipleriyle bölgedeki çalışmaları sürdürüyor ve vatandaşların ihtiyaçlarına destek sağlamaya devam ediyor.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KUMLUCA’NIN YAZIR MAHALLESİ’NDE MEYDANA GELEN ORMAN YANGINININ YARALARINI SARMAK AMACIYLA HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.