Kur’an kursunda uygulamalı trafik eğitimiyle çocuklarda bilinç oluşturuldu
Ünye’de cami cemaatinde trafik bilinci eğitimi
Ordu’nun Ünye ilçesinde, geleceğin sürücüleri ve yayaları olacak çocukların trafik farkındalığını artırmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri, İlçe Müftülüğü’ne bağlı Kaledere Mahallesi Orta Yeni Camisi’nde eğitim gören yaz Kur’an kursu öğrencileriyle buluştu.
Temel kurallar ve ışık sistemi anlatıldı:
Eğitim kapsamında ekipler, trafik ışıkları ile genel trafik kurallarını ve trafikte güvenlik için uyulması gereken hayati noktaları çocuklara detaylı biçimde anlattı. Sunumun ardından uygulamalı gösterimler yapılarak teorik anlatım pekiştirildi.
Interaktif uygulama ve soru-cevap:
Program sırasında minikler anlatılan kuralları ilgiyle izledi ve uygulamalara katıldı; trafik polisi ekipleri çocukların merak ettiği soruları tek tek yanıtladı. Etkinlik, karşılıklı etkileşim ve uygulamalı öğretimle sona ererken öğrencilere çeşitli ikramlar dağıtıldı.
ÖĞRENCİLERLE TOPLU RESİM ÇEKİNİLMESİ