Ana Sayfa

Manisa'da kırsalda ilk müdahale güçleniyor

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~2 dk Editör: Emre Koç
Paylaş
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde orman yangınlarına hızlı ilk müdahale için traktör arkası römork tipi toplam 100 su tankeri dağıttı.

Manisa'da kırsalda ilk müdahale güçleniyor:

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde orman yangınlarına karşı ilk müdahale kapasitesini artırmak amacıyla temin ettiği traktör arkası römork tipi su tankerlerinin ikinci etap dağıtımını tamamladı. İlk etapta 50, ikinci etapta 50 olmak üzere toplam 100 su tankeri mahalle muhtarlarına teslim edildi. Dağıtım Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi; törende Burak Deste, Ahmet Ata Temiz, Nurdan Özkan, Gürhan İnal, şube müdürleri ve mahalle muhtarları hazır bulundu.

Dağıtım önceliklendirmesi ve kullanım amacı:

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan risk analizleri doğrultusunda yangın riski ve müdahale ihtiyacı yüksek mahalleler önceliklendirildi. Traktör arkası römork tipi tankerler, kırsal alanlarda itfaiye ekipleri olay yerine ulaşana dek ilk müdahaleyi gerçekleştirmek ve yangının büyümesini engellemek için mahallelerde hazır tutulacak. İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal tören konuşmasında, "Amacımız, ilk müdahalelerle beraber yangını büyümeden söndürmek" dedi ve dağıtımın planlı bir sırayla 17 ilçeye yayıldığını belirtti.

Muhtarların değerlendirmeleri:

Kırkağaç Hamitli Mahallesi Muhtarı Erol Çelik, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Başkanımız sayesinde oldu. Bu büyük bir hizmettir. Sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" sözleriyle projeye destek verdi. Turgutlu Aşağıbozkır Mahallesi Muhtarı Oğuz Kasaba ise, "Biz öncelikle Besim Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Orman köylerinde yaşadığımız için ilk müdahale bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı. Gördes Salur Mahallesi Muhtarı İbrahim Emre da geçen yıl yaşadıkları yangını anımsatarak, tankerin köyleri için "bir can suyu" olduğunu ve ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen alımla tamamlanan proje, kırsal mahallelerde yangınlara karşı yerel düzeyde müdahale kapasitesini güçlendirerek yangınların erken kontrol altına alınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE ORMAN YANGINLARINA KARŞI İLK MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA TEMİN ETTİĞİ TRAKTÖR ARKASI RÖMORK TİPİ SU TANKERLERİNİN İKİNCİ ETABINI DA TAMAMLADI. İLK ETAPTA 50, İKİNCİ ETAPTA 50 OLMAK ÜZERE TOPLAM 100 SU TANKERİ MAHALLELERİN KULLANIMINA SUNULDU.

Emre Koç — Bölgesel Haberler Editörü
Editör: Emre Koç