Ana Sayfa

Manisa'dan iki branşta 16 madalyayla gururlandıran genç sporcular

Giriş: Okuma: ~2 dk Editör: Kerem Güneş
Paylaş
Çanakkale'deki judo ve Van'daki cimnastik şampiyonalarında Manisa'yı temsil eden sporcular, toplam 16 madalya kazanarak kenti gururlandırdı.

Manisa sporcuları Çanakkale ve Van'dan önemli başarılarla döndü

Manisa'yı ulusal şampiyonalarda temsil eden judocular ve parkur cimnastikçileri, iki ayrı organizasyonda toplam 16 madalya kazanarak kentte sevinç yarattı. Çanakkale'deki Sporcu Eğitim Merkezleri Yıldızlar-Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası ile Van'daki Türkiye Cimnastik Parkur Şampiyonası'nda elde edilen dereceler, kentin genç spor yatırımlarının karşılığını verdiğini gösterdi.

Çanakkale'de judo: dereceler ve öne çıkan isimler:

Judoda Manisa temsilcileri toplam 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya alarak takım başarısına önemli katkı sağladı. Ümitler kategorisinde 48 kiloda tatamiye çıkan Necla Nur Tokgöz Türkiye şampiyonu oldu. +70 kiloda Hira Nur Turğut ikinci sırayı alırken, aynı kiloda Mürüvvet Nur Özkan ve Sultan Nur Diker üçüncülük elde etti.

Yıldızlar kategorisinde ise altın madalyalar Ali Taha İnci (60 kg), Rabia Tekin (40 kg), Elif Şanıer (44 kg) ve Hira Kılkış (+70 kg) arasında paylaşıldı. Yıldızlarda ayrıca Muhammed Üveys Sevindi (50 kg) ikinci, Göksu Delibay (63 kg) ise üçüncü oldu.

Van'da cimnastik parkur: madalyalar ve dereceler:

Türkiye Cimnastik Federasyonu organizasyonunda Manisa rüzgârı esti. Parkur şampiyonasında yıldız erkekler kategorisinde Yalın Kirpiksiz, yıldız kızlar kategorisinde ise Merve Köse Türkiye birincisi olarak altın madalyayı kazandı. Organizasyonda ayrıca yıldız kızlar kategorisinden Belinay Toplar, yıldız erkekler kategorisinden Yiğit Ertan Demirci ve küçük erkekler kategorisinden Batuhan Yıldırım dördüncü oldu. Küçük kızlar kategorisinde ter döken Merve Köse hız yarışmasını dördüncü sırada tamamladı.

İki farklı branşta kürsüde yer alan ve derece alan sporcular, hem bireysel başarılarıyla hem de Manisa sporuna sağladıkları katkıyla kentin gururu oldu. Elde edilen sonuçlar, altyapı ve genç sporcu gelişimine yapılan yatırımların önemini bir kez daha gösterdi.

ÇANAKKALE VE VAN’DA DÜZENLENEN TÜRKİYE ŞAMPİYONALARINDA MANİSA’YI TEMSİL EDEN JUDO VE CİMNASTİK SPORCULARI, TOPLAM 16 MADALYA KAZANARAK BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI.

Kerem Güneş — Spor Editörü
Editör: Kerem Güneş