Ana Sayfa

Otoyolda plakasını saklayan sürücüye jandarmadan 140 bin lira ceza

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Murat Öztürk
Paylaş
Gaziantep'in TAG Nurdağı kesiminde plakasını kapatarak seyreden F.B.'ye jandarma 140 bin TL idari ceza uyguladı; araç 30 gün trafikten men edildi.

Olayın özeti

Gaziantep'te, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu (TAG) Nurdağı kesiminde devriye görevi yapan İl Jandarma Komutanlığı Otoyol Jandarması ekipleri, Adana istikametinde seyreden bir aracın plakasının okunmayacak şekilde kapatıldığını tespit etti.

Olayın ayrıntıları:

Denetimler sonucu durdurulan araçta sürücü olarak tespit edilen kişi F.B. olarak belirlendi. Yapılan incelemede, aracın plaka bilgilerini gizleyecek şekilde müdahale edildiği saptandı.

Uygulanan yaptırımlar:

Ekipler tarafından, söz konusu ihlal nedeniyle sürücüye ilgili trafik maddeleri uyarınca 140 bin TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca, araç güvenlik ve trafik düzeni gerekçesiyle 30 gün süreyle trafikten men edildi.

İlgili işlem ve yaptırımlar, otoyol denetimleri kapsamında kayda geçirildi ve uygulama kurallara uygun olarak yürütüldü.

ARAÇ 30 GÜN SÜRE İLE TRAFİKTEN MEN EDİLDİ.

Murat Öztürk — Asayiş Editörü
Editör: Murat Öztürk