Ana Sayfa

Özgür Özel: Netanyahu'nun 'kayıkçı kavgası' türkiye'yi siyasetine alet etme çabasıdır

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~2 dk Editör: Elif Demir
Paylaş
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Netanyahu'nun Türkiye'yi iç siyasette kullanma girişimlerine tepki göstererek, ülke olarak dış müdahalelere karşı birlik çağrısı yaptı.

Trabzon ziyaretinde halkla buluşma ve esnafın gündemi:

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Trabzon'da cuma namazının ardından katıldığı cenaze töreni ve kent merkezindeki esnaf ziyaretlerinde partinin yerel taleplere önem verdiğini vurguladı. Uzunsokak'taki temaslarda çay üreticisinin, fındık üreticisinin ve esnafın sıkıntılarını dinlediklerini söyleyen Özel, okulların açılması öncesinde kırtasiye ürünlerinin ve okul kıyafetlerinin fiyatlarını sorduklarını aktardı.

Özel, yaptığı konuşmada Yeni Parti'nin sadece iktidar olma hedefiyle kurulmadığını; amacın milletin huzur ve refahını sağlamak olduğunu belirtti. Yeni Parti'nin sahada karşılık bulduğunu, esnaf ziyaretlerinin bölge halkı tarafından miting havasında karşılandığını söyleyen Özel, partinin yönetme kabiliyeti ve güçlü kadrolarla yola devam edeceğini ifade etti.

Netanyahu eleştirisi: dışarıdan müdahalelere karşı birlik çağrısı:

Özel, Netanyahu'nun İsrail'deki iç siyasi hesapları nedeniyle Türkiye'yi kendi siyasetinin parçası haline getirmeye çalıştığını savundu. Konuşmasında, "Netanyahu, Erdoğan ile kayıkçı kavgası yaparak kendisine orada güç kazanmaya çalışıyor" sözünü aktaran Özel, bu tür dış müdahalelerin Türkiye'de karşılık bulmayacağını vurguladı.

Özel, dış politikada yaşanan gerilimlerin iç siyasete alet edilmesine tepki göstererek, "içeride birbirimizle en sert mücadeleyi ederiz ama dışarıdan, hele hele Filistinli bebeklerin katili çıkıp da bizi iç politikaya alet etmeye kalkarsa, 87 milyon karşısında dim dik ayaktayız" dedi. Ayrıca ABD ve İsrail bağlantılarına dair eleştirilerde bulunarak Trump'ın taraftarları ve bazı temsilcilerinin tutumlarının Türkiye açısından fayda sağlamayacağını belirtti.

Yerel liderlerle dayanışma ve yeni kadrolara vurgu:

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'na selamlarını iletirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yaptığı görüşmeye de dikkat çekti. "Dün Mansur Başkanla uzun uzun Ankara'yı, Türkiye'yi konuştuk" diyen Özel, belediye başkanlarıyla dayanışma mesajı verdi; partide ya da başka yerde olan tüm belediye başkanlarının gönlünün ve yerinin Yeni Parti ile birlikte olduğunu ifade etti.

Özel, Yeni Parti'nin; ekonomi, dış politika ve iç güvenlik alanlarında iddialı kadrolar oluşturacağını, önümüzdeki aylarda bu isimlerin kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. Konuşmasını, fedakârlık ve sorumluluk gerektiren bir değişim çağrısıyla tamamlayan Özel, partinin milletin menfaatlerini korumayı öncelik gördüğünü vurguladı.

Trabzon temasları sırasında Özel, esnafın yoğun ilgisi ve bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, partinin sahadaki nabzı tutma çabasının devam edeceğini belirtti.

YENİ PARTİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, NETANYAHU’NUN İSRAİL’DEKİ İÇ SİYASİ HESAPLARI DOĞRULTUSUNDA TÜRKİYE’Yİ KENDİ SİYASETİNE ALET ETMEYE ÇALIŞTIĞINI BELİRTEREK, TÜRKİYE’DE İKTİDAR VE MUHALEFETİN DIŞARIDAN GELECEK MÜDAHALELERE KARŞI BİRLİKTE DURACAĞINI VURGULADI.

Merve Çelik — Politika & Dijital Medya Editörü
Editör: Elif Demir