Ana Sayfa

Piknik dönüşü kahreden kayıp: eşi ve çocuğunu kurtaran baba yaşamını yitirdi

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~1 dk Editör: Murat Öztürk
Paylaş
Muradiye'de Balık Bendi'ne pikniğe giden ailede, eşi ve çocuğunu sudan kurtaran baba akıntıya kapılarak yaşamını yitirdi; anne ve çocuk hastanede.

Olayın gelişimi:

Van'ın Muradiye ilçesinde, Balık Bendi mevkisinde meydana gelen olayda bir aile piknik yapmak için bölgeye gitti. Eşi ve çocuğu henüz bilinmeyen bir nedenle suya kapılan baba, durumu fark ederek suya girdi ve önce eşini ile çocuğunu sudan çıkarmayı başardı.

Sudan çıkarılan anne ve çocuk, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak baba, kurtarma girişiminin ardından akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

Arama kurtarma çalışmaları:

İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, sağlık ekipleri ile Polis Arama Kurtarma (PAK) ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda babanın cansız bedenine ulaşıldı.

Hayatını kaybeden adamın cenazesi, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Muradiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Anne ve çocuğun hastanedeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturma ve inceleme başlattı; bölgedeki akıntı ve suya ilişkin risklerin değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu tür vakalar, piknik ve mesire alanlarında alınacak tedbirlerin önemini bir kez daha ortaya koydu.

VAN'IN MURADİYE İLÇESİNDE AİLESİYLE BİRLİKTE PİKNİĞE GİDEN BİR ŞAHIS , BALIK BENDİ'NDE SUYA KAPILARAK HAYATINI KAYBETTİ.

Murat Öztürk — Asayiş Editörü
Editör: Murat Öztürk