Samsun raylarına ikinci yeni tramvay indirildi
Tramvayın gelişi ve montaj çalışmaları:
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan toplam 12 yeni tramvaydan ikincisi karayoluyla şehre getirildi. İlk tramvay için başlatılan test süreci sürerken, imalatı tamamlanan ikinci araç da iki ayrı parça halinde Tekkeköy ilçesindeki SAMULAŞ A.Ş.'ye ait depo sahasına teslim edildi.
Getirilen araç, 7 modülden oluşuyor ve depo sahasında montaj çalışmaları gerçekleştirilecek. Montajın tamamlanmasının ardından ikinci tramvay için kapsamlı bir test süreci başlatılacak ve uygunluk sağlandığında hattaki hizmete alma adımları uygulanacak.
Filoya katılım ve kapasite artışı:
Yeni tramvayların tamamının filoya katılmasıyla Hafif Raylı Sistem Hattı'nda hizmet veren tramvay sayısının 29'dan 41'e yükselmesi hedefleniyor. Kalan 10 tramvayın da belirli periyotlarla Samsun'a getirilmesi planlanıyor.
Yeni araçların teknik özellikleri arasında 42 metre uzunluk ve 402 yolcu kapasitesi bulunuyor. Araçlar, %74 yerlilik oranına sahip olup Samsun'un kırmızı-beyaz renkleriyle tasarlandı.
Başkan Halit Doğan'ın değerlendirmesi:
Halit Doğan, ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla yürütülen çalışmaları anlatarak, "Samsun'umuzun ulaşım altyapısı güçlendirmek adına toplu taşıma araçlarının yenilenmesinden raylı sistemin güçlendirilmesine, yol ve ulaşım altyapısının geliştirilmesinden trafik akışını rahatlatacak düzenlemelere kadar geniş bir alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hafif raylı sistem filomuza da 12 tramvayı dahil ederek, Samsun'un geleceğine güçlü bir ulaşım yatırımı kazandırdık" ifadelerini kullandı.
Doğan, ilk tramvayın 12 Mayıs'ta getirildiğini ve test sürecinin geniş kapsamlı şekilde yürütüldüğünü; ikinci tramvayın da şehre ulaştığını, iki aracın kısa sürede raylara inerek yolcu taşımaya başlayacağını belirtti. Yeni araçlarla hemşehrilerin daha rahat, güvenli ve konforlu ulaşım sağlamasının hedeflendiği vurgulandı.
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (SBB) TARAFINDAN ŞEHRE KAZANDIRILAN 12 YENİ TRAMVAYIN İKİNCİSİ DE KENTE ULAŞTI. İLK TRAMVAYIN TEST AŞAMASINDA SONA YAKLAŞILIRKEN KENTE GELEN İKİNCİ TRAMVAYIN DA MONTAJ VE TEST SÜRECİ BAŞLADI.