Ana Sayfa

Sıcaktan kaçış Antalya buz pistine: eksi 8'de serinlik ve eğlence

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~2 dk Editör: Aslı Han
Paylaş
Antalya'da öğle saatlerinde 38–40°C sıcaklık ölçülürken, Muratpaşa Belediyesi buz pisti iç ortamı 10–15°C, buz yüzeyi -8°C ile ziyaretçilere serinlik sağlıyor.

Antalya'da sıcaklıklar ve günlük yaşam:

Turizmin başkenti Antalya yazın en bunaltıcı günlerini yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kent merkezinde öğle saatlerinde 38 derece ölçülürken, termometreler zaman zaman 40 dereceyi de gösteriyor. Sahil bandında denize girenler ve şemsiyeyle yürüyenler dikkat çekerken, kavurucu sıcaklıklar şehir yaşamını belirliyor.

Buz pisti serinliği ve ziyaretçi yoğunluğu:

Kavurucu hava koşullarından kaçanların uğrak noktası ise Muratpaşa Belediyesi Buz Paten Pisti. Tesiste iç ortam sıcaklığı 10-15 derece arasında seyrederken, buz yüzeyinin kendi sıcaklığı -8 derece olarak ölçülüyor. Tesis sorumlusu Savaş Sümer yoğunluktan bahsederek şu değerlendirmeyi yaptı: "Kış aylarına göre bir yoğunluk var. Antalya’nın sıcaklıkları malum 41 -45 derece iken burada 10 derece sıcaklık cazip geliyor. Özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor. Sıcaklık 10 -15 derece arasında ama buzun kendi sıcaklığı -8 derece şuan"

Ziyaretçilerin deneyimi:

Pist özellikle gençler ve çocuklar tarafından hem ferahlamak hem de eğlenmek için tercih ediliyor. 13 yaşındaki Ada Türk deneyimini şöyle anlattı: "Sıcaktan soğuğa geçmek çok iyi bir duygu. Çünkü sıcaktan pişiyoruz. Hava çok sıcak, Şuan dışarıda olsaydık sıcaktan erimiştik resmen. Denize gidiyoruz yetmiyor bizde buraya geliyoruz."

Sahra Neva Biçer de pistin ferahlatıcı etkisine dikkat çekerek, "Hava sıcakken buz pistine gelmek çok ferahlatıyor. Çok serinliyoruz, insan içeriye girince bir rahatlıyor. Elimden geldiğince buraya gelmeye çalışıyorum" dedi.

Sonuç olarak, Antalya'daki yüksek dış sıcaklıklar ziyaretçileri soğuk iç mekanlara yönlendiriyor; Muratpaşa buz pisti hem serinlik hem de eğlence arayanlar için alternatif oluşturuyor.

YÜKSEK NEMDEN BUNALAN VATANDAŞLAR EKSİ 8 DERECEDEKİ BUZ ÜSTÜNDE HEM FERAHLAMANIN HEM DE EĞLENMENİN TADINI ÇIKARDI

Aslı Han — Çevre & Ekoloji Editörü
Editör: Aslı Han