Siirt'te mağara kovuğundaki keçi 30 metrelik obruğun içinden AFAD ile kurtarıldı
Siirt'te obruğa düşen keçi kurtarıldı
Siirt'in Kışlacık köyünde bir besicinin ihbarı üzerine, obruğa düşerek mağara kovuğunda mahsur kalan keçi kurtarıldı. Olayda hayvanın sahibi, kendi imkanlarıyla çıkaramadığı keçiyi 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi ve bölgeye arama-kurtarma ekipleri sevk edildi.
olayın gelişimi:
Bölgeye intikal eden Siirt AFAD arama-kurtarma ekipleri, obruğun üzerinde inceleme yaptı. Ekipler, keçinin yaklaşık 30 metre derinlikte bir kovuğa düştüğünü tespit ederek güvenli bir kurtarma planı oluşturdu. Obruğa iniş için özel bir kurtarma düzeni kuruldu; üzerinde makaralı halat sistemi bulunan halatlar obruğun kenarına sabitlendi.
kurtarma operasyonu:
Halat sistemiyle obruğa inen AFAD personeli tabandaki mağaraya ulaştı ve yaklaşık 4-5 metre içerideki oyukta mahsur olan keçiyi tespit etti. Ekiplerin titiz çalışmasıyla hayvan halat yardımıyla yukarı çekildi ve güvenli alana çıkarıldı.
Kurtarılan keçiye ilk olarak ekipler tarafından su verildi; hayvanın genel sağlık durumunun iyi olduğu gözlendi ve kısa süre sonra sahibi teslim alındı. Olay, bölgede hızlı müdahalenin önemini bir kez daha gösterdi.
KIŞLACIK KÖYÜNDE YAKLAŞIK 30 METRE DERİNLİĞİNDEKİ OBRUĞA DÜŞEREK MAĞARA KOVUĞUNDA MAHSUR KALAN KEÇİ, AFAD EKİPLERİNİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ OPERASYONLA KURTARILDI.