Silvan'da diş kliniğine saldırı: dört gözaltından ikisi tutuklandı
Silvan'da diş kliniğine saldırı: dört gözaltından ikisi tutuklandı
Silvan ilçesinde 28 Temmuz 2026 günü bir diş kliniğine yönelik gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, Emniyet ekipleri dört şüpheliyi yakaladı.
gözaltılar ve soruşturma:
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmada; S.N.Ç., M.B., M.Ş.D. ve S.E. isimli dört şüphelinin yakalandığı bildirildi.
adli işlemler ve kararlar:
Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.B., Cumhuriyet savcılığınca serbest bırakıldı; S.N.Ç. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı. Olaya karıştığı tespit edilen M.Ş.D. ve S.E. hakkında çıkarıldıkları mahkemece tutuklama kararı verildi ve iki zanlı cezaevine gönderildi.
DİYARBAKIR’IN SİLVAN İLÇESİNDE DİŞ KLİNİĞİNE DÜZENLENEN SİLAHLI SALDIRIYLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI.