Ana Sayfa

Soma'da yasa dışı ticaret hedefindeki 61 egzotik canlı güvence altına alındı

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Hakan Arslan
Paylaş
Manisa'nın Soma ilçesinde düzenlenen operasyonda, tarantulalar, varanlar ve 40 dev Afrika salyangozu dahil toplam 61 egzotik yaban hayvanı ele geçirildi.

Soma'da yasa dışı ticaret hedefindeki 61 egzotik canlı güvence altına alındı

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince düzenlenen operasyonda, yasa dışı ticarete konu edilmek istenen 61 egzotik yaban hayvanı ele geçirildi. Operasyon, bölgede yaban hayatı ticaretine karşı yürütülen denetimlerin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

ele geçirilen türler ve sayıları:

Ekiplerin adres aramasında tespit edilen canlılar arasında 18 tarantula yavrusu, 1 'Orange Baboon' cinsi tarantula, 1 savan varanı, 1 Nil varanı ve 40 dev Afrika salyangozu yer aldı; toplam sayı 61 olarak kaydedildi.

koruma, bakım ve yasal süreç:

Uluslararası CITES sözleşmesi kapsamına giren bu egzotik türler, ekipler tarafından güvenliğe alındı. İlk müdahaleleri ve kayıt işlemleri yapıldıktan sonra canlılar, tedavi ve bakım için Bursa'daki Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi.

Soruşturma kapsamında, hayvanları yasa dışı yollarla ticarete konu ettiği belirlenen şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı ve 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca idari para cezası uygulandı.

DOĞA KORUMA MİLLİ PARKLAR TARAFINDAN MANİSA’NIN SOMA İLÇESİNDE DÜZENLENEN OPERASYONDA, YASA DIŞI TİCARETİ YAPILMAK İSTENEN VE ARALARINDA TARANTULA İLE VARANLARIN DA BULUNDUĞU 61 EGZOTİK YABAN HAYVANI ELE GEÇİRİLDİ.

Hakan Arslan — Asayiş & Operasyon Editörü
Editör: Hakan Arslan