Ana Sayfa

Sultan Köy Barajı'ndan su takviyesiyle Meriç'teki orman yangını kontrol altına alındı

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~1 dk Editör: Hakan Arslan
Paylaş
Edirne Meriç Karayusuflu'da anız yangınının ormana sıçraması üzerine havadan ve karadan yürütülen operasyonla yangın kontrol altına alındı, soğutma sürüyor.

Karayusuflu'da çıkan yangın ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı

Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Karayusuflu köyü yakınlarında başlayan anız yangını kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Bölge ekiplerinin koordineli çalışmasıyla alevler kontrol altına alındı ve yer yer soğutma çalışmalarıyla muhtemel yeniden alevlenmeler önlenmeye çalışılıyor.

Müdahale ekipleri ve araç sayıları:

Yangına hem havadan hem de karadan yoğun şekilde müdahale edildi. Söndürme çalışmalarında 4 helikopter, 10 arazöz ve belde belediyelerine ait itfaiye ekipleri görev aldı. Helikopterler, yangına doğrudan destek sağlamak üzere Sultan Köy Barajı'ndan aldıkları suyu taşıdı.

Soğutma çalışmaları ve trafik düzeni:

Kontrol sağlandıktan sonra bölgede yeniden alevlenme riskine karşı TOMA ve diğer ekipler tarafından kapsamlı soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangın nedeniyle kapanan güzergâhlardan biri olan Meriç-Uzunköprü karayolu, çalışmaların ilerlemesiyle kontrollü olarak yeniden ulaşıma açıldı.

Yetkililer, soğutma faaliyetlerinin sürdüğünü ve alanda görevli ekiplerin yangının tamamen söndürülmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

MERİÇ’TE ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Murat Öztürk — Asayiş Editörü
Editör: Hakan Arslan