Tramvay duraklarına 260 yeni bankla oturma rahatlığı geliyor
Tramvay duraklarında oturma alanları artırılıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada bekleme konforunu yükseltmek amacıyla şehir genelindeki tramvay duraklarına 260 yeni bank yerleştiriyor. Yeni banklar, belediyeye bağlı atölyelerde, kentsel donatı ihtiyacını karşılayacak şekilde belediyenin kendi imkanlarıyla üretildi.
Üretim ve dağıtım süreci:
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı atölyelerinde tamamlanan bank üretimi, kullanım yoğunluğu dikkate alınarak belirlenen 24 tramvay durağına sevk edildi. Ekipler, öncelikli olarak yolcu yoğunluğunun fazla olduğu duraklara montaj yapıyor ve yerel ihtiyaçlara göre oturma düzenlerini genişletiyor.
Uygulamanın hedefleri ve yürütme:
Çalışmanın temel amacı duraklardaki bekleme süresini daha konforlu hale getirmek ve mevcut oturma alanlarını artırmaktır. Belediyeden edinilen bilgiye göre, ekiplerin bankların montaj çalışmalarını sürdürdüğü ve yerleştirme işlemlerinin etap etap tamamlanacağı bildirildi.
KOCAELİ'DE TOPLU TAŞIMA DURAKLARINDAKİ OTURMA ALANI İHTİYACINI KARŞILAMAK ÜZERE ÜRETİLEN 260 YENİ BANK, YOLCU YOĞUNLUĞU DİKKATE ALINARAK BELİRLENEN TRAMVAY DURAKLARINA YERLEŞTİRİLİYOR.