Ümraniye'de terle kazanılan zaferler altın kupa gecesinde taltif edildi
altın kupa gecesiyle ilçenin spor başarıları taçlandırıldı:
Ümraniye Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında 21 branşta yarışan 1.661 lisanslı sporcu, bugüne dek kazandıkları 1.081 madalya ile ilçeye gurur yaşattı. Bu başarılar, Trabzon Millet Bahçesi Yavuz Selim Tuncer Spor Tesisleri'nde düzenlenen 2. Geleneksel Altın Kupa Gecesi'nde ödüllerle taltif edildi.
törene katılan isimler ve organizasyon detayları:
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, AK Parti MKYK üyeleri Mesut Özil ve Hilmi Türkmen, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, teknik direktör Abdullah Avcı, milli voleybolcu Hande Baladın, Ümraniye İlçe Kaymakamı Yüksel Çelik, sporcular, kulüp yöneticileri, spor yorumcuları ve çok sayıda davetli katıldı.
ödüller ve kategoriler:
Gecede farklı kategorilerde birçok isim ödüllendirildi. Ümraniye’de yılın kadın sporcusu ödülü, judo branşında 44 kilogram ümitler dünya ikincisi Sema Nur Yüksel'e; Ümraniye’de yılın erkek sporcusu ödülü ise işitme engelliler 400 metre Avrupa şampiyonu ve 800 metre Avrupa üçüncüsü Mustafa Abacıoğlu'na verildi. Ayrıca yılın kadın sporcusu ödülü milli voleybolcu Hande Baladın'a; yılın en iyi çıkış yapan erkek sporcusu ödülü milli yüzücü Hüseyin Emre Sakçı'ya takdim edildi.
Medya ve spor yayıncılığı alanında da ödüller dağıtıldı: yılın spor kanalı TRT Spor, yılın spor programı Teknik Analiz, yılın spor yorumcusu İlker Yağcıoğlu ve yılın spor spikeri Hünkar Mutlu seçildi. Teknik direktör Abdullah Avcı ile Ogün Temizkanoğlu yaşam boyu başarı ödülüne layık görüldü.
başkanın konuşması: emek, aile ve altyapıya vurgu:
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım törende, elde edilen başarıların yalnızca kupa ve madalyalardan ibaret olmadığını vurguladı. Sporcuların arkasında aileler, antrenörler ve tesislerin yapımında görev alan çalışanların büyük emekleri olduğunu belirterek, dışarıdan bakıldığında görülen gurur tablosunun arkasında çok sayıda emekçinin bulunduğunu söyledi.
Yıldırım, sporcuların müsabakalardaki mücadelelerini anlatırken 'Tohum saç, bitmezse toprak utansın' sözünden hareketle mahalle mahalle atılan adımların meyvesini gördüğünü ifade etti. Ayrıca annelerin evlatlarının başarısındaki duygusallığından söz ederek aile desteğinin önemine dikkat çekti.
altyapı ve gelecek hedefleri:
Başkan Yıldırım, ilçede gençleri spora kazandırmaya yönelik yatırımların sürdüğünü belirterek yüzme havuzlarından halı sahalara ve çok amaçlı spor tesislerine kadar altyapının güçlendirildiğini aktardı. Belediye verilerine göre bugüne dek 23 spor merkezinde, 33 branşta yaklaşık 660 bin kişi sporla buluşturulduğu, kulüp bünyesindeki sporcuların ulusal ve uluslararası başarısını artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu da altyapı yatırımlarının önemine değinerek sporcuları tebrik etti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise gençleri spora yönlendirmenin kolay bir iş olmadığını belirterek Ümraniye Belediyesi'ni ve çalışmaları için Başkan Yıldırım'ı tebrik etti.
Gecede ödüllendirilen sporcular, antrenörler ve tesis emekçileri kentine ve ülkeye duyulan gururu pekiştirirken, organizasyon yeni hedeflere ve şampiyonluklara birlikte koşma çağrısıyla sona erdi.
ÜMRANİYE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ SPORCULARININ ULUSAL VE ULUSLARARASI ARENADA ELDE ETTİĞİ BAŞARILAR, BU YIL 2. KEZ DÜZENLENEN GELENEKSEL ALTIN KUPA GECESİ'NDE TAÇLANDIRILDI.