Ana Sayfa

Yaya geçidinde çarpma anı kamerada: Nevşehir'de bir kişi yaşamını yitirdi

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Burcu Kaya
Paylaş
Nevşehir'de yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan 34 yaşındaki Tansu Kaya, otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanıp olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaya geçidinde çarpma anı kamerada: Nevşehir'de bir kişi yaşamını yitirdi

Nevşehir-Uçhisar kara yolunda meydana gelen kazada, işine gitmek üzere yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan bir kişi otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olay, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kaza anı ve görgü tanıkları:

Edinilen bilgiye göre, Tansu Kaya (34), çalıştığı otele gitmek için motosikletini otoparka park ettikten sonra yaya geçidinden karşıya geçmek istedi. Bu sırada, sürücüsü Yasin P. olan ve plakası 50 AFR 339 olan otomobilin çarpmasıyla Kaya ağır şekilde savruldu. Çarpmanın etkisiyle kazazede yaklaşık 50 metre sürüklendi.

Olayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları, Kaya'nın yaya geçidinde bulunduğu anda aracın çarpmasını ve kişinin metrelerce savruluşunu gösteriyor.

Soruşturma ve adli süreç:

Kazanın ardından bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalede, Tansu Kaya'nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından cenaze, otopsi yapılmak üzere Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten jandarma ekipleri, sürücü Yasin P.'yi gözaltına aldı. Kazanın oluş nedenine ilişkin teknik inceleme ve kamera kayıtlarının analizi sürüyor. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

NEVŞEHİR'DE İŞ YERİNE GİTMEK İÇİN YOLUN KARŞISINA GEÇMEYE ÇALIŞAN YAYA, OTOMOBİLİN ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ.

Burcu Kaya — Asayiş & Yayın Editörü
Editör: Burcu Kaya