Yıllar sonra gelen ikiz sevinci adıyaman’da bir ailenin yeniden hayatı
Adıyaman’da 34 yıllık bekleyişin ardından ikizlerle yeni bir sayfa
Adıyaman’da yaşayan 65 yaşındaki Abuzer Doğan ile 60 yaşındaki eşi Zeynep Doğan, 34 yıllık çocuk hasretinin ardından tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ikiz kızlarıyla hayatlarını değiştirdi. Çift, 42 yıllık evliliklerinin ardından aileye katılan Tekbir Gül ve Havva Gül ile birlikte evlerinde büyük bir mutluluk yaşadıklarını söylüyor.
Ailenin hikâyesi:
Doğan çifti, yıllar süren tedavi ve bekleyişin ardından elde ettikleri bu sonucu hayatlarının en değerli kazancı olarak tanımlıyor. Çiftin bugün 8 yaşında olan ikizleri, ilkokul 2. sınıfta eğitim görüyor. Ebeveynler, çocuk sahibi olmanın günlük yaşamlarını kökten değiştirdiğini, evin atmosferinin ve rutinlerinin artık çocuk merkezli olduğunu anlatıyor.
Baba Abuzer Doğan, süreci şu sözlerle özetliyor: "Çocuk bekledik. 34 yıl çocuk bekledik olmadı. Zamanında doktorlar tavsiye etti, dediler ki tıptan geri kalmayın, tıp ilerliyor. Bizlerde tıptan geri kalmadık devam ettik. Aynı anda işte bize sürpriz gibi oldu. Ben mutluyum, herkesin de yapmasını diliyorum. Herkes mutlu olsun, huzur dolsun." Abuzer Bey, çocukların günlük yaşama kattığı neşeyi ve sorumluluk duygusunu vurguluyor; evdeki ilişkilerin de bu yeni durumla birlikte olumlu şekilde değiştiğini söylüyor.
Eşi Zeynep Doğan ise duygularını, "Biz daha önceden yetim gibiydik. Çok şükür çocuklar olunca evimiz tatlandı. Evimiz daha güzel oldu, keyfimiz yerine geldi ve mutluyuz. Bizler hep beraber yemek yiyoruz, hep beraber uyuyoruz. Kurban olurum onlara" sözleriyle dile getiriyor. Çift, çocuk bakmanın zorluğuna rağmen bunun kendileri için tarifsiz bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtiyor.
devlet desteği ve sosyal ilgi:
Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mesut Polat, Cumhurbaşkanlığınca ilan edilen "Aile Yılı" etkinlikleri kapsamında Doğan ailesini evinde ziyaret etti. Polat ziyaret sırasında aileyle sohbet ederek çocuklarla yakından ilgilendi ve ailenin mutluluğuna ortak oldu.
Polat ziyaretle ilgili şunları söyledi: "42 yıllık bir ailenin mücadelesi sonucunda ikiz, iki tane kız çocuğu, ikiz çocuğu olan bir ailenin evine aile yıldızı kapsamında misafir olduk. Onların duygularına rehberlik etmeye çalıştık ve devlet olarak çocuklarımızın ve ailemizin her zaman yanında olduğu bilgisinin mesajını vermeye geldik. Çok güzel bir duygu. Burada bir azim, mücadele ve ailenin birlik ve bütünlüğünü görmüş olduk. Azimle nelerin yapılabildiğini, çocukların çok önemli bir duygu olduğunu ve ailenin bu vesileyle büyük bir mutluluk yaşadığını gördük."
Aile, sosyal ilginin sadece yerel ölçekte kalmadığını da deneyimledi. Geçtiğimiz günlerde Ankara’daki Anıtkabir ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraf ve videolar, sosyal medyada geniş ilgi gördü. İleri yaşta anne ve baba olan çiftin, 8 yaşındaki ikiz kızlarıyla Anıtkabir’i ziyaret ettiği anlar çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı; aileye yönelik ilgi ve destek mesajları yoğunlaştı.
Doğan çiftinin öyküsü, uzun süreli bekleyişlerin ve tıbbi imkanların bir araya gelmesiyle gelen mutluluğun örneğini oluşturuyor. Aile içindeki değişim, komşuluk ve toplumun ilgisi, kamu kurumlarının ziyaretleriyle birleşince hikâye hem yerel hem de sosyal medyada yankı buldu. Çift, gördükleri ilgiye teşekkür ederek, benzer durumda olan çiftlere umut mesajı veriyor ve herkesin aile içinde huzur bulmasını diliyor.
Adıyaman'da 34 yıl sonra gelen mutluluk