Yüksekova'da rüzgârın etkisiyle yayılan yangında 10 bin ot balyası kül oldu
Yangın kontrol altına alındı:
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün, ot balyalarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Olay, ilçeye bağlı Vezirli Mahallesi’nde Cengiz Düz’e ait alanda meydana geldi. Rüzgârın etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı ve geniş bir alanı kapladı.
Müdahale ve ekiplerin çalışması:
İhbar üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Bölge sakinlerinin de katıldığı söndürme çalışmalarında ekipler akşam saatlerinde yangını kontrol altına aldı. Müdahale sürecinde rüzgârın yangının yayılmasında etkili olduğu bildirildi.
Hasar ve soğutma çalışmaları:
Yangında yaklaşık 10 bin ot balyası kül oldu. Ekipler yangının söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma ve hasar tespiti çalışmaları sürüyor.
HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE OT BALYALARININ BULUNDUĞU ALANDA ÇIKAN VE AKŞAM SAATLERİNDE KONTROL ALTINA ALINAN YANGINDA YAKLAŞIK 10 BİN OT BALYASI KULLANILAMAZ HALE GELDİ.