Ana Sayfa

Zengibar öncesi iş dünyasıyla buluşma: mirasın geleceğe taşınması çağrısı

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Caner Şahin
Paylaş
Alican Bozkurt, 73. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali öncesi iş insanlarıyla buluştu; festivalin kültürel miras ve ekonomik katkısı vurgulandı.

festival hazırlıkları ve buluşmanın gündemi

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, 73. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali öncesinde ilçede faaliyet gösteren iş insanları ve hemşerilerle bir araya geldi. Toplantıda festival programına ilişkin hazırlıklar, lojistik düzenlemeler ve yerel katkıların koordinasyonu konuşuldu. Bozkurt, etkinliğin sadece bir şenlik olmanın ötesinde geniş bir kültürel ve sosyal işlev taşıdığını vurguladı.

zengibar'ın kültürel ve toplumsal yeri:

Bozkurt, Zengibar’ın 73 yıldır kesintisiz sürdürülen bir gelenek olduğunu belirterek, etkinliğin kuşaklar arası bağları güçlendirdiğini ifade etti. Zengibar’ın; pehlivanların izlendiği, gençlerin er meydanına çıktığı ve ailelerin bir araya geldiği bir alan olduğunu söyleyen Bozkurt, “Zengibar, Darende’nin hafızasıdır” sözleriyle festivalin taşıdığı anlamı özetledi. Toplantıda yüz yıllık kültürel mirasın korunarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiği üzerinde duruldu.

ekonomik katkı ve destek çağrısı:

Başkan Bozkurt, iş insanlarının ilçenin ekonomik hayatındaki önemine dikkati çekti ve festival desteğinin yalnızca maddi katkı olmadığını belirtti. Bu desteğin Darende’nin tarihine sahip çıkmak anlamına geldiğini, aynı zamanda çocuklara bırakılacak bir miras olduğunu vurguladı. Etkinliğin Darende’nin tarihinin ve kültürünün tanıtılmasının yanı sıra turizm ve sosyal hayatına da katkı sağlayacağına dikkat çekildi.

Bozkurt, birlik ve dayanışma çağrısını yinelerken, geçmişten alınan güçle geleceğe birlikte yürüneceğini söyledi ve 73. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinin Darende’ye, Malatya’ya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

DARENDE’DE ZENGİBAR FESTİVALİ ÖNCESİ İŞ İNSANLARIYLA BULUŞMA

Caner Şahin — Siyaset & Politika Editörü
Editör: Caner Şahin