Ana Sayfa

Zonguldak'ta balıkçılar atıl kalan yapılar yüzünden geçim sıkıntısı yaşıyor

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~2 dk Editör: Cemal Korkmaz
Paylaş
Zonguldaklı balıkçılar, İstasyon Caddesi'ndeki yapıların 1,5 yıldır atıl kalmasını ve TCDD-Belediye yetki uyuşmazlığını gerekçe göstererek acil çözüm istedi.

Balıkçılar yetki karmaşası yüzünden mağdur

Zonguldak'ta balıkçı esnafı, İstasyon Caddesi'nde kendileri için yapılan yapıların yaklaşık 1,5 yıldır atıl bırakılmasına tepki gösterdi. Esnaf adına açıklama yapan Bayram Yılmaz, kurumlar arası yetki belirsizliğinin günlük yaşama ve işlerine doğrudan zarar verdiğini söyledi.

Yetki tartışması esnafın işiyle oynuyor:

Yılmaz, sorunun TCDD ile Zonguldak Belediyesi arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını belirterek 'Belediye başkanımızla Devlet Demiryolları Genel Müdürü arasındaki problem bizi ilgilendirmiyor' dedi. Esnafın talebinin basit olduğunu vurgulayan Yılmaz, 'Ya burayı yıkın ya da yapın. Sadece bir imza için bir buçuk yıl bekliyorsak, daha fazla beklememizin bir anlamı yok' ifadesini kullandı.

Atıl alan sosyal ve ekonomik maliyet yaratıyor:

Yılmaz, bölgenin uzun süredir kullanılmaz halde kalmasının çevresel ve sosyal sorunlara yol açtığını anlattı. Söz konusu kamusal alanın geceleri 'meyhane ve tuvalet' gibi kullanılarak halk sağlığı ve kamusal düzen açısından olumsuzluk oluşturduğunu belirtti.

Balıkçı esnafı, alanın ya canlandırılmasını ya da düzenli bir şekilde değerlendirilmesini istiyor; mevcut durumda yapıların yıkılmasının akılcı olmadığını savunuyorlar. Çözüm için Zonguldak Valisi, Belediye Başkanı ile AK Parti Milletvekili Muammer Avcı ve Mustafa Çağlayan’a doğrudan çağrı yaptıklarını ifade ettiler.

Yılmaz, sürecin uzamasının esnafın ekonomik hayatına ağır darbe vurduğunu vurguladı: 'Suya sabuna dokunmayalım derken bu işlerin ucu artık bize dokunuyor. Bu kadar insan mağdur, yazık günah değil mi? İnsanlar 3-4 senedir evine ekmek götüremiyor.' Esnaf, yetkililerden acil müdahale ve somut adımlar bekliyor.

SÖZ KONUSU KAMUSAL ALAN

Cemal Korkmaz — Haberde İnsan Editörü
Editör: Cemal Korkmaz