Ana Sayfa

Erzincan'da ahilik geleneği onur belgeleriyle öne çıktı

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Cemal Korkmaz
Paylaş
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Ahilik Haftası'nda ilin ahisi, kalfası ve çırağına onur belgesi verdi; Halil Ömer Değirmencioğlu Türkiye birincisi oldu.

Valilikte kabul ve belge takdimi

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Ahilik Haftası kapsamında valilik makamında ilin ahisi, kalfası ve çırağı olarak seçilen isimleri kabul etti.

Ziyarette İl Ticaret Müdürü Recai Palabıyık, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Bahadır Sazlı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bedir Limon ile oda başkanları ve Ahilik Haftası kapsamında seçilen temsilciler yer aldı. Palabıyık ve Limon'dan kentte düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi alan Vali Aydoğdu, tüm esnaf ve sanatkarlara Ahilik Haftası'nı kutladı.

Seçilenlere onur belgeleri

Vali Aydoğdu, ilin ahisi seçilen Yavuz Altın, ilin kalfası seçilen Mehmet Mert Polat ve ilin çırağı seçilen Halil Ömer Değirmencioğlu'na onur belgelerini takdim etti. Tören, katılımcılar arasında samimi bir ortamda gerçekleşti.

Çıraklık başarısının önemi

Valilik açıklamasına göre, Halil Ömer Değirmencioğlu, Ticaret Bakanlığı tarafından 81 ilde yapılan değerlendirmede Türkiye birincisi seçilerek bu unvanı Erzincan'a ilk kez kazandırdı. Vali Aydoğdu, Değirmencioğlu'nu tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Aydoğdu, Ahiliğin emek, dürüstlük, dayanışma, meslek ahlakı ve usta-çırak kültürünü yaşatan önemli bir değer olduğunu vurguladı. Bu anlayışın gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çeken vali, esnaf ve sanatkarlara bol ve bereketli kazanç temennisinde bulundu.

ERZİNCAN VALİSİ HAMZA AYDOĞDU, AHİLİK HAFTASI KAPSAMINDA İLİN AHİSİ, İLİN KALFASI VE İLİN ÇIRAĞI SEÇİLEN İSİMLERİ KABUL ETTİ

Cemal Korkmaz — Haberde İnsan Editörü
Editör: Cemal Korkmaz