Ana Sayfa

Söğüt'te tarih sahnesi: 745'inci Ertuğrul Gazi'yi anma törenleri için hazırlıklar tamamlanıyor

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Cemal Korkmaz
Paylaş
Vali Faik Oktay Sözer başkanlığındaki heyet, 11-13 Eylül'de gerçekleştirilecek 745'inci Ertuğrul Gazi'yi anma ve Yörük şenlikleri için Söğüt'te hazırlıkları yerinde inceledi.

Söğüt'te hazırlıklar yerinde incelendi:

Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, 11-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 745'inci Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri öncesinde Söğüt'teki şenlik alanında incelemelerde bulundu. Vali Sözer'e, Söğüt Kaymakamı Murat Yayabaşı, Bilecik İl Emniyet Müdürü Erdem Çağlar, Bilecik İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Vanlı, Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut ve Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Kürşat Bozkurt eşlik etti.

İncelemelerde ele alınan noktalar:

Heyet, şenlik alanını dolaşarak hazırlıkları yerinde değerlendirdi ve program akışına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda hazırlık süreci, sahne ve altyapı düzenlemeleri, güvenlik planlaması ile kurumlar arası koordinasyon gibi uygulamaya dönük meseleler ele alındı. Yapılan değerlendirmeler, etkinliğin akışının sorunsuz sağlanmasına yönelik son kontrol niteliğindeydi.

Türbe ziyareti ve dua:

İncelemelerin ardından Vali Sözer ve beraberindeki heyet, Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret ederek dualar etti. Yetkililer, anma programlarının hem yerel hem de ulusal katılıma açık, kültürel ve geleneksel unsurları öne çıkaracak biçimde planlandığını belirtti.

745. ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Cemal Korkmaz — Haberde İnsan Editörü
Editör: Cemal Korkmaz