Son anda çarpışmaktan kurtulan sürücüye 12 bin 719 lira ceza

Karabük-Yenice yolunda hatalı sollama yapan sürücü, kıl payı kazadan kurtulsa da jandarmanın incelemesiyle 12.719 lira idari para cezası aldı.


Son anda çarpışmaktan kurtulan sürücüye 12 bin 719 lira ceza

olayın gelişimi:

Karabük-Yenice kara yolunda seyreden bir otomobil sürücüsü, önündeki cenaze aracını sollamak için karşı şeride geçti. Karşı yönden gelen bir kamyonu fark eden sürücü, son anda manevra yaparak tekrar kendi şeridine döndü; kazanın kıl payı önlendiği anlar arkadan gelen başka bir aracın araç kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntüler sosyal medyada paylaşılmasının ardından yetkililerin dikkatini çekti. Kayda yansıyan anlar, yanlış sollamanın yol açabileceği tehlikeleri açık şekilde gösterdi.

jandarma soruşturması ve idari işlem:

Sosyal medyadaki paylaşımın ardından Karabük jandarma ekipleri görüntüler üzerinde çalışma başlattı. Yapılan inceleme ile hatalı sollama yaptığı belirlenen otomobil ve sürücüsü tespit edildi.

Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücüye, ilgili trafik mevzuatı kapsamında 12 bin 719 lira idari para cezası uygulandı.

görüntülerin rolü ve sonuç:

Olayda fiziksel bir çarpışma yaşanmaması olumluyken, kayıt altına alınan görüntüler ihlalin tespit edilmesinde belirleyici oldu. Jandarma ekiplerinin sosyal medya kaynaklı delilleri değerlendirmesi, kural ihlallerine karşı denetim ve yaptırım süreçlerinin hızlanmasına zemin hazırladı.

KAZANIN KIL PAYI ÖNLENDİĞİ ANLAR İSE ARKADAN GELEN BAŞKA BİR ARACIN ARAÇ KAMERASINCA SANİYE SANİYE...

KAZANIN KIL PAYI ÖNLENDİĞİ ANLAR İSE ARKADAN GELEN BAŞKA BİR ARACIN ARAÇ KAMERASINCA SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ.

Burcu Kaya

Burcu Kaya

Asayiş & Yayın Editörü

Bölgesel adliye ve polislere dair İHA akışındaki sıcak haberleri hızla doğrulayıp yayına alan yayın editörü.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!