Vatan hizmetinin izleri Karabük'te: Kıbrıs gazisi Ruhi İlteroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Karabük'te kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören Kıbrıs gazisi Ruhi İlteroğlu için Beşbinevler Fatih Camii'nde askeri törenle veda edildi.


Vatan hizmetinin izleri Karabük'te: Kıbrıs gazisi Ruhi İlteroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze töreni ve defin:

Karabük'te bir süredir kalp yetmezliği nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören Kıbrıs gazisi Ruhi İlteroğlu hayatını kaybetti. Hastanedeki işlemlerin ardından gazinin Türk bayrağına sarılı tabutu Beşbinevler Fatih Camii'ne getirildi. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından İlteroğlu'nun naaşı 5000 Evler Gaziler Mezarlığı'na defnedildi.

Askeri törenin görünümü:

Tören, gazinin askerlik hizmetine atfedilen simgelerle gerçekleştirildi; tabutun bayrakla örtülmesi ve askeri personelin törene katılımı dikkat çekti. Tören sırasında kent sakinleri ve törene gelen yakınınların taziyeleri kabul edildi.

Katılımcılar ve resmi temsilciler:

Cenaze törenine İlteroğlu'nun yakınlarının yanı sıra Karabük Vali Yardımcısı Muhammet Özyüksel, İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sami Çift, kurum müdürleri, askeri ve emniyet personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Katılım, gaziye ve ailesine toplumun gösterdiği saygıyı yansıttı.

Tören, aile yakınlarının ve kurum temsilcilerinin hazır bulunduğu bir ortamda gerçekleşti; uğurlama, hem bireysel kaybın hem de Kıbrıs gazilerinin toplumdaki yerinin anılması şeklinde tamamlandı.

KARABÜK'TE HAYATINI KAYBEDEN KIBRIS GAZİSİ RUHİ İLTEROĞLU ASKERİ TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA...

KARABÜK'TE HAYATINI KAYBEDEN KIBRIS GAZİSİ RUHİ İLTEROĞLU ASKERİ TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.

Cemal Korkmaz

Cemal Korkmaz

Haberde İnsan Editörü

Türkiye’nin dört bir yanından ilham veren, duygulandıran ve başarı odaklı insan yaşam hikayelerini derleyen duyarlı editör.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!