Kozan'da güven denetiminde aranan terör şüphelisi yakalandı
Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 18-19 Ağustos tarihlerinde yürüttüğü Kozan’a Güven denetimleri sırasında, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan bir kişi yakalandı. Operasyon kapsamında ilçe genelinde geniş kapsamlı kontroller gerçekleştirildi.
denetimin kapsamı:
Ekipler, Hacıuşağı, Taş, Mahmutlu, Tufanpaşa, Karacaoğlan, Cumhuriyet, Şevkiye ve Varsaklar mahallelerindeki park ve bahçeler, metruk binalar ile cadde ve sokaklarda dar alan uygulamaları yaptı. Yapılan kontrollerde toplam 411 şahıs genel bilgi toplama (GBT) kapsamında sorgulandı.
ele geçirilen maddeler ve işlemler:
Kontrollerde, uyuşturucu madde kullanımına yönelik olarak 11 şüpheli hakkında "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan işlem yapıldı. Şüphelilerin üzerinde ve yapılan aramalarda 23,74 gram sentetik kannabinoid, 4 sentetik ecza ile muhtelif miktarlarda başka uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Ayrıca denetimler sırasında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan 1 şahıs yakalandı.
Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, denetimlerin aralıksız süreceğini ve benzer uygulamaların kamu düzeni ile halk sağlığının korunması amacıyla devam edeceğini bildirdi.

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDELERİN KULLANIMININ VE TİCARETİNİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN DENETİMLERDE 411 KİŞİ KONTROL EDİLİRKEN, SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK SUÇUNDAN ARANAN 1 KİŞİ YAKALANDI.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!