Karabiga hizmet projeleriyle büyüyor
Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesi, Belediye Başkanı Ahmet Elbi liderliğinde uygulanan projelerle hızlı bir gelişim sürecine girdi. Altyapı çalışmaları tamamlandı, üst yapı çalışmaları ise %70 oranında ilerliyor. Beldede 4 yıldır doğalgaz kullanımı sağlanmış olup vatandaşlardan olumlu geri dönüşler alınıyor.
Sağlık yatırımı onaylandı
Karabiga’da sağlık hizmetlerini güçlendirecek yenileme çalışmaları da gündemde. Başkan Ahmet Elbi, ailenin birinci basamak sağlık hizmetine erişimini artıracak projenin onaylandığını duyurdu:
"Karabiga’mızda seçim zamanı söz verdiğimiz gibi projelerimizi bir bir yerine getirmenin gayreti içindeyiz. Son aldığımız proje müjdesi de Sayın Çanakkale Milletvekilimiz Ayhan Gider’in desteğiyle, Sağlık Bakanlığımızın desteğiyle atıl durumda, çok eski olan, yapısal olarak çok eski olan aile sağlık merkezimizi yenileme projemiz vardı. Geçtiğimiz hafta onaylandı. O da 3 hekimli bir aile sağlık merkezi olacak. Karabiga’mızda geçen yıl kazandırdığımız 112 istasyonumuz vardı. Onu da bünyesine katarak mevcut yerindeki eski bina kaldırılıp yerine inşallah yeni yılda ihalesi yapılarak en kısa zamanda da tekrar vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Böyle bir projeyi Karabiga’mızda kazandırmış olduk. Çok da önemli olan bir proje. Aynı zamanda köylerimize de hizmet veren bir proje onu da kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
250 kişilik kapalı spor salonu temeli atıldı
Gençlere ve spor kulüplerine yönelik çok amaçlı tesis için temel çalışmaları başladı. Başkan Elbi, projenin kapsamını şöyle aktardı:
"Yine seçim zamanı söz vermiştik bir kapalı spor salonu Karabiga’mıza, beldemize kazandıralım. Hem Karabiga’da spor yapan, futbol oynayan, güreş, aynı zamanda tekvando, değişik spor dallarında hizmet verebilecek çok amaçlı kapalı spor salonunun onayını aldık, ihalesi yapıldı, temel atma aşamasında şu anda. Onun da 240 günlük bir bitirme süreci var. 42 milyonluk bir projeyi Karabiga’mıza kazandırmış olduk. Hem Karabiga’mızdaki gençlerimize hem de köylerimizdeki gençlerimize, çocuklarımıza hizmet edecek. Onları kötü alışkanlıklardan çekecek güzel bir proje. Belediye olarak da biz bunun içinde olduğumuz için son derece mutluyuz. Çocuklarımızı sporu yönlendiriyoruz. Futbol altyapısıyla, güreş takımıyla, basket, voleybol, aynı zamanda tekvando yapabilecek şekilde 250 kişilik kapasiteli güzel bir tesisimizi inşallah bu önümüzdeki yaz Karabiga’mızda faaliyete geçirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.
Altyapı tamamlandı, üst yapı hızla ilerliyor
Belde genelinde yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmesinde Başkan Elbi, altyapı ve üst yapı durumunu özetledi:
"Altyapımızı daha evvel konuşmuştuk. Onları bitirdik. Doğalgazıyla, kanalizasyonuyla, temiz su hatlarıyla tamamen sıfırdan yenilenmiş oldu. Üst yapımızda da yüzde 70’i geçtik. Eski yerleşim yerlerimizden başlayarak, yazlık bölgemize doğru hızla yeni su hatlarını bağlayarak devam ediyoruz. Karabiga’mızda inşallah bu yıl dördüncü yıl olacak doğalgazı kazandırdık. Vatandaşımız son derece mutlu. Hem konforu arttı, hem havamız temizlendi hem de ekonomik olarak da vatandaşlarımıza çok büyük faydası olan bir projeydi. Emeğe geçen başta Sayın Bakan Yardımcımız Bülent Turan’a aynı zamanda Jülde İskenderoğlu’na, Ayhan Gider’e sonsuz teşekkürlerimizi ediyoruz. Hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza, ilgili bakanlıklarımıza bu konuda bize destek verdikleri için teşekkür ediyoruz."
Belediye yönetimi, altyapı tamamlanan beldede tamamlanan ve planlanan yatırımlarla yaşam kalitesini artırmayı, gençlere spor ve sosyal alanlar sunarak kent merkezleriyle rekabet edecek bir gelişim hedefliyor.
ÇANAKKALE’NİN BİGA İLÇESİNE BAĞLI KARABİGA BELDESİ, BELEDİYE BAŞKANI AHMET ELBİ ÖNCÜLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERLE HIZLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR.