Tarihi yapı restore edilerek ibadete kazandırıldı:
Gaziantep'te 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve kentin en eski camilerinden kabul edilen Ömeriye Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra yeniden ibadete açıldı. Yapının onarımında aslına uygun müdahaleler yapıldığı belirtildi.
Restorasyon çalışmasının kapsamı ve yaklaşımı:
Restorasyon sürecinde tarihi dokunun korunmasına öncelik verildi; uygulamalar orijinal mimari ve malzeme anlayışına sadık kalınarak gerçekleştirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalar, yapının hem taşıyıcı sisteminin güçlendirilmesini hem de iç mekan düzenlemelerinin olabildiğince özgün haline uygun şekilde tanzim edilmesini kapsadı.
Açılış töreni ve yerel katılım:
Açılış programına Gaziantep Valisi Kemal Çeber, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve diğer protokol üyeleri katıldı. Açılışın ardından camiyi ziyaret eden vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu ve toplum nezdinde yapının yeniden hizmete girmesi memnuniyetle karşılandı.
Yeniden ibadete açılan Ömeriye Camii, kentin tarihi mirasının korunmasına yönelik çalışmaların somut bir örneğini teşkil ediyor ve toplumun ortak kullanımına yeniden sunuldu.

Depremde hasar alan tarihi Ömeriye Cami yeniden ibadete açıldı
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!