Husiler Suudi Arabistan ve Yemen'deki yığınaklara karşı geniş operasyon düzenlediklerini duyurdu

Husiler, Yemen'deki Acil Durum Güçleri kampları ile Suudi Arabistan'a ait olduğu iddia edilen yığınaklara yönelik 'geniş çaplı' operasyon düzenlediklerini açıkladı.


Husiler Suudi Arabistan ve Yemen'deki yığınaklara karşı geniş operasyon düzenlediklerini duyurdu

Husiler operasyonun kapsamını ve hedeflerini açıkladı

Yemen’deki İran destekli Husiler, Yemen hükümetine bağlı Acil Durum Güçlerine ait askeri kamplar ile Suudi Arabistana ait olduğu öne sürülen askeri yığınaklara yönelik bir operasyon düzenlediklerini bildirdi. Husilerin silahlı kanadının sözcüsü Yahya Saree, saldırının bölgedeki gerilimi artırdığı iddialarına atıfla yürütüldüğünü belirtti.

Saldırının hedefleri ve kullanılan araçlar:

Saree, operasyonun özellikle Er-Ruveyk, El-Aber ve Es-Saniyye bölgelerindeki Suudi güçlerine ait yığınakları ile 1. ve 3. Acil Durum Tümeni'ne bağlı kampları hedef aldığını ve saldırıda çok sayıda balistik füze ile insansız hava aracı (İHA) kullanıldığını ifade etti.

İddialar: kayıplar ve imha edilen altyapı:

Açıklamada, Husiler tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen operasyon sonucunda Suudi Arabistan'ın yanında yer alan yüzlerce askerin öldürüldüğü veya yaralandığı iddia edildi. Ayrıca el-Vedia bölgesinde Suudi güçlerine ait kamp, yığınak, depo ve silahların imha edildiği; hedef alınan kamplardaki çok sayıda askeri aracın yok edildiği belirtildi.

Saree, Husilerin tespitlerine göre Suudi güçlerinin Yemen halkına karşı gerilimi tırmandırma amacıyla büyük çaplı hazırlıklar içinde olduğunu, bunun üzerine operasyonun gerçekleştirildiğini kaydetti. Açıklamada Riyad yönetimine yönelik bir uyarı da yer aldı ve bölgedeki gerilimin sonuçlarından Suudi Arabistan'ın sorumlu tutulacağı vurgulandı.

Yemen hükümeti güçlerinin karşı iddiası:

Öte yandan, uluslararası toplum tarafından tanınan Yemen hükümetine bağlı Acil Durum Güçleri, Husilerin Marib ve Hadramut kentlerindeki saldırılarında 30 askerin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Taraflar arasında birbirini takip eden karşılıklı suçlamalar bölgedeki tansiyonun sürdüğünü gösteriyor.

Husilerin çağrısı kapsamında, Acil Durum Güçleri kamplarında bulunan kişilere bu kampları terk etmeleri yönünde uyarıda bulunuldu; açıklamada halk arasında yanıltılanların geri dönmeleri tavsiye edildi. Tarafların iddiaları bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı ve olaylar regional gerilimin yeni bir tırmanışına işaret ediyor.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Yemen hükümetine bağlı Acil Durum Güçleri'ne ait askeri kamplar...

Yemen'deki İran destekli Husiler, Yemen hükümetine bağlı Acil Durum Güçleri'ne ait askeri kamplar ile Suudi Arabistan'a ait olduğu öne sürülen askeri yığınaklara yönelik "geniş çaplı ve nitelikli bir operasyon" düzenlendiğini açıkladı. Husilerin silahlı kanadının sözcüsü Yahya Saree, saldırılarda Suudi Arabistan'ın yanında yer alan yüzlerce askerin öldürüldüğünü veya yaralandığını öne sürdü.

Burcu Kaya

Burcu Kaya

Asayiş & Yayın Editörü

Bölgesel adliye ve polislere dair İHA akışındaki sıcak haberleri hızla doğrulayıp yayına alan yayın editörü.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!