
Suriye'de Devrik Rejim Güçlerine Karşı Askeri Faaliyetler Artıyor
Suriye'nin Lazkiye ilinde, güvenlik güçlerine gerçekleştirilen saldırıların ardından devrik rejim güçlerine yönelik arama-tarama faaliyetleri hız kazanmış durumda.
Suriye ordusu, torba, zırhlı personel taşıyıcı ve çok namlulu roketatar gibi ağır silahların da yer aldığı yüzlerce araçtan oluşan takviye birliklerini Lazkiye ve Tartus illerine sevk etti.
Denetim ve İkna Çabaları
Suriye haber ajansı SANA'nın güvenlik kaynaklarına dayanarak bildirdiği üzere, devrik rejim güçlerini yakalamaya yönelik operasyonlar devam edecek. Ayrıca, silahını teslim etmek isteyen şahıslara en yakın güvenlik noktasına yönelmeleri çağrısı yapıldı.
Ceble'deki Saldırı Sonrası Gelişmeler
Devrik rejim güçlerinin dün gerçekleştirilen Lazkiye'nin Ceble ilçesindeki saldırıda en az 11 güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti. Bu olay, ülkedeki güvenlik durumunun ne denli kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Ayrıca, kendisini devrik rejimin Gays Güçleri komutanı olarak tanıtan Gayyas Delle, mevcut yönetimi devirmek için bir askeri meclis kurduklarını ilân etti. Bu gelişmelerin ardından Şam, İdlib, Humus, Hama, Lazkiye, Dera, Kuneytra ve Halep’te binlerce kişi, güvenlik güçlerine yönelik saldırıyı protesto etmek için meydanlarda toplandı.