Taşköprü'ye Atlı Turizm Merkezi Kuruluyor
Taşköprü Belediyesi, bölgenin doğal güzelliklerini turizme kazandırmak ve ziyaretçilere farklı bir deneyim sunmak amacıyla ilçeye atlı turizm merkezi kurma projesi üzerinde çalışıyor.
Daday'da Yerinde İnceleme
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, proje hazırlıkları kapsamında Daday ilçesindeki atlı turizm merkezinde incelemelerde bulundu. Başkan Arslan, merkezde yapılan uygulamaları yerinde gözlemleyerek, Taşköprü’de kurulması planlanan tesis için önemli bilgiler edindi.
İncelemelerinin ardından açıklama yapan Başkan Arslan, “Daday Çömlekçiler Atlı Turizm Merkezi’ni ziyaret ederek, ilçemizde hayata geçirmeyi planladığımız atlı turizm merkezi öncesinde incelemelerde bulunduk. Buradaki uygulamalar bizim için yol gösterici oldu” diye konuştu.
İşletmeci ve Akademik İşbirliği
Ziyaret kapsamında Daday’daki merkezin işletmecisi Levent Bıyık ile görüşen Başkan Arslan, atlı turizm faaliyetlerinin nasıl geliştirilebileceği, ziyaretçi deneyiminin nasıl artırılabileceği ve benzer bir merkezin Taşköprü’de hangi şartlarda kurulabileceği üzerine istişarelerde bulundu. Arslan, nazik ev sahipliği ve paylaşılan tecrübeler için Levent Bıyık'a teşekkür etti.
Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi–Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Sekreteri Erdoğan Uzunhasan ve öğretim görevlilerini ziyaret eden Başkan Arslan, Taşköprü’de kurulması planlanan merkez için fikir alışverişinde bulundu.
Belediye, bu çalışmayla Taşköprü’nün sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri turizme kazandırmayı hedefliyor.
TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ARSLAN, KASTAMONU’NUN DADAY İLÇESİNDE YER ALAN ATLI TURİZM MERKEZİ’NİN BİR BENZERİNİN TAŞKÖPRÜ İLÇESİNE DE KURULACAĞINI AÇIKLADI.