DOLAR
42,7 -0,08%
EURO
50,09 0,11%
ALTIN
5.955,48 -0,62%
BITCOIN
3.714.259,79 0,77%

CHP'li Gürer'den İklim Kanunu Teklifine Sert Eleştiri

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İklim Kanunu Teklifi'nin doğayı korumadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 13.03.2025 11:18
Güncelleme Tarihi: 13.03.2025 11:18

CHP'li Gürer'den İklim Kanunu Teklifine Sert Eleştiri

CHP'li Gürer, İklim Kanunu Teklifi'ni eleştirdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İklim Kanunu Teklifi'ni sert bir dille eleştirdi. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bu teklifin doğayı korumak, iklim adaletini sağlamak ve halk sağlığını öncelemek adına yetersiz olduğunu öne sürdü.

Gürer'den Kritik Uyarılar

Gürer, küresel iklim değişikliğinin yaratacağı büyük tahribatları görerek geleceği doğru planlamanın önemine dikkat çekti. "İklim krizine karşı daha dirençli politikalar üretmek, sermaye odaklı değil, halkı ve doğayı koruyacak düzenlemeler yapmak zaruridir" diyen Gürer, doğa ve toplum yararını öncelemeyen, bilimden uzak ve şirket çıkarlarını gözeten yaklaşımların, küresel iklim değişikliğinin tahribatlarını engelleyemeyeceğini ifade etti.

Türkiye'nin Durumu

Küresel iklim değişikliğinin getirdiği risk ve sorunlara dikkat çeken Gürer, Türkiye'yi olumsuz etkileyecek bu sürecin görmezden gelinemeyeceğini belirtti. İklim değişikliğine karşı farkındalık yaratmanın ve toplumsal bilinci artırmanın önemini vurguladı.