İsrail Hapishanelerinde Artan Ölüm Sayısı
İsrail hapishanelerinde 7 Ekim 2023'ten bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 60'a yükseldi. Bu bilgi, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) bünyesindeki Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan ortak açıklama ile paylaşıldı.
Son Kurban: Rafet Adnan Abdulaziz
Açıklamada, Gazzeli esir Rafet Adnan Abdulaziz'in yaşamını yitirdiği belirtildi. Abdulaziz'in 34 yaşında olduğu ve 7 Ekim'den bu yana kardeşi Şadi ile birlikte tutuklu bulunduğu kaydedildi. Alıkonulduğu sırada yaralandığı bilgisi verilirken, ölüm nedenine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.
Gizlenen Bilgiler ve Endişeler
Rafet Adnan Abdulaziz'in ölümüyle birlikte, Filistinlilerin ölüm oranı 60'a ulaştı. Bu rakamın 39'unun Gazze Şeridi'nden olduğu ifade edildi. Ayrıca, İsrail yönetiminin yaşamını yitiren birçok Filistinli esir hakkında bilgi gizlediği iddiaları ortaya atıldı.
Açıklamada, İsrail makamlarının Abdulaziz'in tutulduğu süre içinde ailesine bilgi vermediği ve ailesinin onu ziyaret etmesine izin verilmediği de kaydedildi.