Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Covid ve diğer virüsleri bitirecek tek yol! Ne aşı, ne ilaç çıktı

Enfeksiyon hastalıklarının sonunu getirecek çözüm belli oldu. Mikrobiyoloji uzmanı Ayşin Kılınç Toker beklenen yağışların gelmemesi üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Hava içeriğinin değiştiğinin altını çizerek uzman hava şartları değerlendirilmeye alındı.

Yayın Tarihi: 25.01.2024 16:51
Güncelleme Tarihi: 25.01.2024 16:51

Covid ve diğer virüsleri bitirecek tek yol! Ne aşı, ne ilaç çıktı

Kış aylarının baş gösteresiyle beraber solunum yolu üzerinde enfeksiyonları sıklık gösterirken Toker, geçtiğimiz yıllarda küreselısınma etkisiyle yağmur ve kar yarışlarının zamanında yağmaması ile havanın içeriğinin değiştirildiği açıklandı. Virüsün enfeksiyonlara karşı insanlar daha savunmasız hale getirildi.

GRİP VAKALARINDA ARTIŞ
Uzman Toker, yağışların olmaması ile beraber kimyasal madde, toz, polen ve bununla beraber virüslerin havada asılı kalma süresinin artışına değinildi. Özellikle yağışların beklenen zamanda olmadığı senaryosu belirtilerek astım gibi durumlarda alerjik hastalıkları olan kişilerin etkilenmesini solunum yollarının tahriş olmasına neden gösterildi.

salgın
Kış aylarının soğukluğuyla beraber enfeksyonlarından geçirilen hastalıklara bulaşıcı hale gelmesiyle beraber konu hakkında açıklama gecikti. Uzman beklenen hava şartlarının sağlanması durumunda bariyerlerin bozulduğu bilgisi verildi. Bu durumda enfeksiyonlara vücudun açık hale geldiğinin altını çizdi.