DOLAR
43,02 -0,16%
EURO
50,45 0,33%
ALTIN
6.068,97 -1,74%
BITCOIN
3.856.675,44 -1,56%

Diyarbakır Bismil'de Kar Çöküşü: 12 Çırçır Fabrikasının Çatısı Çöktü

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yoğun kar nedeniyle 12 çırçır fabrikası ve bir ahırın çatısı çöktü; 20 biçerdöver hasar gördü, hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 02.01.2026 11:58
Güncelleme Tarihi: 02.01.2026 12:37

Diyarbakır Bismil'de Kar Çöküşü: 12 Çırçır Fabrikasının Çatısı Çöktü

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde Yoğun Kar Çatılara Dayanamadı

Diyarbakır genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, Bismil ilçesinde ciddi hasara yol açtı. Kar yüküne dayanamayarak çöken çatılar arasında 12 çırçır fabrikasının çatısı bulunuyor.

Olayda ayrıca bir ahırın çatısı çöktü ve iş yerlerinde bulunan 20 biçerdöver hasar gördü. Çatılardaki çökme anları güvenlik kameralarına yansırken, bölgede yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları yürütülüyor.

Bismil Pamuk Üreticileri Birliği'nden Açıklama

Bismil Pamuk Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural, ilçede toplam 36 çırçır fabrikası bulunduğunu, kar nedeniyle 12 fabrikanın çatısının çöktüğünü bildirdi. Vural, çatıların altında kalan makineler ve yapılan zarara ilişkin olarak 'Bir ahırın da çatısı çöktü. Çok büyük bir zarar oluştu. Yetkililerden destek bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Bölgede yürütülen incelemeler sürüyor; yetkililerden gelecek destek ve tespit sonuçları bekleniyor.

DİYARBAKIR’IN BİSMİL İLÇESİNDE YOĞUN KAR YAĞIŞINA DAYANAMAYAN 12 FABRİKANIN ÇATILARI...

DİYARBAKIR’IN BİSMİL İLÇESİNDE YOĞUN KAR YAĞIŞINA DAYANAMAYAN 12 FABRİKANIN ÇATILARI ÇÖKTÜ.

DİYARBAKIR’IN BİSMİL İLÇESİNDE YOĞUN KAR YAĞIŞINA DAYANAMAYAN 12 FABRİKANIN ÇATILARI...

Yazar
EDİTÖR

Sinan Bekiroğlu

6 yıllık deneyimli "Shift Şefi". Gece vardiyasında sitenin manşet yönetiminden sorumludur. Olası bir deprem, kaza veya ani gelişmede tüm ekibi koordine edene kadar gemiyi yüzdürür.