Muş'ta 26 hafta 3 günlük prematüre bebek helikopterle Van'a nakledildi

Muş Devlet Hastanesi'nde solunum sıkıntısı yaşayan 26 hafta 3 günlük prematüre bebek, helikopter ambulansla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Yayın Tarihi: 17.01.2026 09:59
Güncelleme Tarihi: 17.01.2026 10:06

Muş'ta 26 hafta 3 günlük prematüre bebek helikopterle Van'a nakledildi

Muş'ta 26 hafta 3 günlük prematüre bebek helikopterle Van'a nakledildi

Kısa sürede hava ambulansıyla sevk gerçekleştirildi

Muş Devlet Hastanesi'nde solunum sıkıntısı nedeniyle tedavi gören 26 hafta 3 günlük prematüre bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla sevk edilmesine karar verildi.

Daha hızlı sevkin sağlanması için Sağlık Bakanlığı'na bağlı helikopter ambulans talep edildi. Helikopter ambulans hasta nakli için havalanarak bebeği Muş'tan alıp Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırdı.

MUŞ DEVLET HASTANESİ’NDE SOLUNUM SIKINTISI NEDENİYLE TEDAVİ GÖREN PREMATÜRE BEBEK, HELİKOPTER...

MUŞ DEVLET HASTANESİ’NDE SOLUNUM SIKINTISI NEDENİYLE TEDAVİ GÖREN PREMATÜRE BEBEK, HELİKOPTER AMBULANSLA VAN’A NAKLEDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Sinan Bekiroğlu

6 yıllık deneyimli "Shift Şefi". Gece vardiyasında sitenin manşet yönetiminden sorumludur. Olası bir deprem, kaza veya ani gelişmede tüm ekibi koordine edene kadar gemiyi yüzdürür.