Samsun'da karda tehlikeli drift: Çocuklar son anda kurtuldu
Olayın ayrıntıları
Samsun'da bir sürücünün ciple karlı yol üzerinde drift yaptığı anlar, çevredeki vatandaşlar tarafından kaydedildi. Olay, İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi'ndeki pazar yerinde yaşandı.
Sürücünün, araçların güçlükle ilerlediği yolda 1 dakika boyunca drift attığı belirtildi. Bu davranış hem sürücünün hem de çevredeki diğer araçların güvenliğini tehlikeye düşürdü.
Çocukların tehlikeli kayışı
Kar yağışının ardından birçok çocuk, ellerindeki poşet, tepsi gibi eşyalarla kendi kızaklarını yaparak yokuşlardan kaydı. Kadifekale Mahallesi'ndeki ara sokaklardan pazar yoluna kayan çocuklar, o sırada seyir halinde olan araçların altında kalmaktan son anda kurtuldu.
Bazı tehlikeli kayışların ardından çocuklar, güvenlik için yolun her iki tarafında sırayla bekleyerek araçların olmadığı anlarda kaymaya devam etti.
Genel etki
Kentin farklı noktalarında kar, akşam ve gece saatlerinde çeşitli aksiyonlara neden olurken; sabahın ilk saatlerinde buzlanma etkisiyle vatandaşlar için zorlu anlar yaşandı.
Olay sırasında kaydedilen görüntüleri çekenlerle iletişime geçen sürücünün, videonun kendisine gönderilmesini istediği aktarıldı.
SAMSUN'DA BİR SÜRÜCÜ JİPİYLE KARLI YOL ÜZERİNDE DRİFT ATARKEN, YOKUŞTAN KAYAN ÇOCUKLAR İSE YOLDAN GEÇEN ARACIN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDU.