DOLAR
42,83 -0,02%
EURO
50,71 -0,68%
ALTIN
6.174,3 -1,16%
BITCOIN
3.754.552,65 0,81%

45 yaşında üniversite hayali gerçek oldu: Gönül İnan KTÜ'de

45 yaşındaki Gönül İnan, 'Neden olmasın' desteğiyle KTÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı'nı kazandı; ev ve çocuk sorumluluklarıyla eğitimine başladı.

Yayın Tarihi: 23.12.2025 09:19
Güncelleme Tarihi: 23.12.2025 09:32

45 yaşında üniversite hayali gerçek oldu: Gönül İnan KTÜ'de

45 yaşında üniversite hayalini gerçekleştirdi: Gönül İnan KTÜ'de

Trabzon'da yaşayan 45 yaşındaki, 3 çocuk annesi Gönül İnan, yıllardır ertelediği üniversite hayalini gerçeğe dönüştürdü. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazanan İnan, birinci sınıfta genç arkadaşlarıyla aynı sıralarda ders görüyor.

İnan, bu kararı almasında bir arkadaşının "Neden olmasın" sözünün etkili olduğunu söyledi. Ev ve çocuk sorumluluklarıyla zorlu bir hazırlık sürecini yürüten İnan, "Kadın isterse her yaşta başarır" inancını yaşama geçirdi.

Destek ve motivasyon

İnan, çocuklarının kendisi için büyük destek olduğunu belirterek, "Televizyonda yaşı büyük hanımların bir girişimde bulundukları gördüğüm zaman hayranlık duyuyordum. Tekrar üniversite sınavlarına girmeme vesile olan aslında arkadaşım Gülcan. Deneyelim bence yapabiliriz dedi. Bende çok ümitle olmayarak deneyelim dedim. Sonuçlar açıklandığında kazandığımı gördüm." ifadelerini kullandı.

Asıl hedefinin Almanca öğretmenliği olduğunu, ancak Trabzon'da bu bölüm olmaması nedeniyle İngiliz Dili ve Edebiyatı'nı tercih ettiğini anlattı. Kayıt işlemlerini kızının yaptığına, gençlerle tanışmanın ve onların vizyonunun kendisini mutlu ettiğine dikkat çekti.

Sınıf içi ilişkiler ve gelecek planları

İlk başta çekingen olduğunu, ancak sınıf arkadaşlarının destekleyici sözlerinin motivasyonunu artırdığını belirten İnan, "İlk sınıfa girdiğim an biraz sessizdim analiz ettim ama sonra günler geçtikçe baktım gençlerde benim için ‘Bu yaştan sonra nereden geldi’ şeklinde bakmadılar. Bir ara ümitsizliğe kapıldım; ’Acaba yapabilecek miyim?’ ’Her şeyi unuttum tekrar baştan hatırlayamıyorum’ gibi baktım motive edici cümleler kurdular. ’Olur mu abla devam et iyi gidiyorsun’ şeklinde bu bana çok iyi geldi. Benim de çocuklarım uzakta olduğu için empati yapıyorum. Bir anne olarak düşünüyorum. Her zaman bir sıkıntınız olduğunda beni arayabilirsiniz diyorum. Öğrenmenin ve eğitimin yaşı yoktur. Hiçbir zaman geç değil. Ev hanımlarına sesleniyorum tabii ki evi toparlamak düzeltmek güzel şey ama her gün aynı iş aynı hiç kimse madalya takmıyor. Bu işler bitmiyor, kendi kültürünüzü geliştirin. Mutlu olduğunuz şeyleri yapın. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır derler en azından çabalıyorum. Henüz bir plan yapmadım ama tercümanlık veya öğretmenlik yapabilirim. Her sabah okula gelirken mutlu oluyorum. Benim için bu bile yeterli" dedi.

Aile ve arkadaşların görüşleri

Kızı Cemre İnan ise, "Çok gururlu ve mutluyum. İyi ki benim annem. Başaracağını biliyordum. Güveniyordum o yüzden şaşırmadım. Her zaman yanında bulunacağım. Sınıf arkadaşları ile diyaloglarına şahit oldum. Bu beni çok mutlu etti. Hepsi çok değerli ve kıymetli insanlar. İyi ki annemin yanındalar." diye konuştu.

Sınıf arkadaşı Arda Akgün, "Bu kadar genç öğrencinin arasında bizim iki katımız yaşa sahip bir öğrencinin olması elbette alışagelmiş bir durum değil. Hepimiz bu duruma şaşırmıştık ancak Gönül ablanın bize olan tutumu, bize yaptığı ablalık görevi gerçekten bizim için çok değerli. Kendisi tüm sınıf tarafından sevilen çok önemli bir insan. Kendisini çok seviyoruz. Derslerde de çok aktif. Buraya bir öğrenci bilincinde gelmiş. Yaşının büyük olması onu bizden hiçbir şekilde ayırmıyor. Öğrenme hırsı bizimki gibi kendisini çok taktir ediyorum" ifadelerini kullandı.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (KTÜ) İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ’NDE EĞİTİM GÖREN 45 YAŞINDAKİ...

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (KTÜ) İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ’NDE EĞİTİM GÖREN 45 YAŞINDAKİ GÖNÜL İNAN, YILLAR BOYUNCA İÇİNDE BÜYÜTTÜĞÜ ÜNİVERSİTE HAYALİNİ ERTELEMESİNE RAĞMEN VAZGEÇMEDİ. ÜÇ ÇOCUK ANNESİ İNAN, 45 YAŞINDA GİRDİĞİ ÜNİVERSİTE SINAVINI KAZANARAK BİRİNCİ SINIFTA SIRALARDAKİ YERİNİ ALDI.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (KTÜ) İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ’NDE EĞİTİM GÖREN 45 YAŞINDAKİ...

Yazar
EDİTÖR

Elif Tunç

3 yıllık deneyimli. Yazılım, yapay zeka (AI), kripto paralar ve siber güvenlik konularında araştırmacı gazetecilik yapan, teknik terimleri halkın anlayacağı dile çeviren genç bir yetenek.